TV liften; ook ideaal voor de kinderkamer

Het is vaak even een rustmomentje in het gezin met kleine kinderen. Na een drukke dag op school even een filmpje kijken op de tv. Of je bent aan het koken en je hebt geen zin om jengelende kinderen rond je heen te hebben lopen. Dan is het prettig als je ze eventjes voor de tv kunt zetten zodat jij rustig kunt koken. Maar op een dag komt de onvermijdelijke vraag van één van je kinderen; “mag ik een tv op mijn eigen kamer?” Een tv lift biedt dan een ideale oplossing voor de tv op de kinderkamer. Tv liften hebben veel voordelen ten opzichte van een tv aan je muur of op een kast. In dit artikel noemen we er een paar.

Wat zijn tv liften?

Maar allereerst even in het kort wat nu precies een tv lift is. Een tv lift zorgt ervoor dat de tv uit een ondergrond naar boven komt zodra je tv wilt kijken. Het is belangrijk dat je een stukje ruimte hebt waar je de tv in kunt schuiven. Wil je geen tv kijken, dan laat je de tv als het ware weer verdwijnen zodat deze niet zichtbaar is. De liften zijn elektrisch en ze hebben sterke motors zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat een lift een tv niet zou kunnen houden.

Brengt rust

Als je niet kijkt kun je de tv laten verdwijnen door middel van de tv lift. Hierdoor creëer je meer ruimte in huis, dus ook meer rust. Je hoeft niet steeds tegen een groot zwart scherm aan te kijken en daardoor creëer je een superstrakke uitstraling in je huis.

Voor elke ruimte

Een tv lift kun je in elke ruimte van je huis installeren. Het is wel belangrijk dat er een ruimte is waar je de tv in kan schuiven. Zo is het heel toe mogelijk om een tv lift aan het voeteneind van het bed te installeren in de slaapkamer van je kind. Er kan dan vanuit het bed tv gekeken worden, maar tijdens het slapen is de tv niet in zicht wat weer voor enorme veel rust zorgt.

Bewust gebruiken

Heb je de tv de hele dag aan staan? Een tv lift omhoog brengen is een bewuste actie. Hierdoor ga je minder tv kijken en ga je meer andere dingen doen.

De tv gaat minder snel kapot

Ben je ook altijd bang dat er van alles tegen je tv aanvliegt door je spelende kinderen? Een tv lift laat je tv verdwijnen en daardoor is de kans minder groot dat je tv kapot gaat doordat er per ongeluk iets tegen aankomt of dat het omgestoten wordt. Daardoor is een tv lift ook ideaal voor de kinderkamer waar kinderen ook eens zullen spelen.