Alles over het badderen met je baby

Voor veel mensen is even in bad gaan na een zware lange dag of een zware lange dag beginnen met een lekker warm bad een heerlijke ontspanning. Ouders kennen het gevoel dan ook wel dat bepaalde dingen die normaal als ontspannen werden ervaren met kinderen heel anders kunnen verlopen. Zeker als je een kersverse mama bent, heb je die ontspannen momentjes echt nodig, maar wat doet je baby als jij lekker in bad ligt? Je neemt je baby lekker mee!

Veilig met je baby in bad

Veel ouders vinden het leuk om de baby te baden, maar het is toch alleen maar een win-winsituatie als jullie er beide lekker in kunnen. Er zijn hier verschillende manieren voor. Waarschuwing: altijd oppassen!

Als baby’s nog niet zelf kunnen zitten is de meest praktische manier lekker samen in bad. Dit is natuurlijk harstikke gezellig maar ook gelijk het makkelijkst. Ook is dit enorm veilig, aangezien je er de hele tijd zelf bij bent. Het is toch een heerlijk idee om samen met je baby wat quality time te hebben in jullie vrijstaand bad?

Wanneer je zelf niet erg zin hebt om in bad te gaan maar je baby wel, is een alternatief badje ook nog een optie. Deze badjes zijn er in allerlei verschillende groottes en maten. Wat erg belangrijk is, is dat het badje stevig is en stabiel staat. Er wordt zo hier en daar ook gespeeld, dus dat is erg belangrijk.

Handig om te weten!

Er zijn een aantal dingen handig om te weten voordat je met je baby lekker gaat badderen. Zo wordt het bijvoorbeeld niet aangeraden om elke dag met je baby te badderen. Dit zou ervoor zorgen dat de huid van de baby te veel uitdroogt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de baby elke dag gewassen wordt, maar elke dag in bad is iets te heftig. Een tip om de uitdroging van de huid tegen te gaan is om zo weinig mogelijk zeep te gebruiken. Zeep maakt de huid schoon, maar tast ook de vetlaag van de huid aan. Dit zorgt ervoor dat de huid sneller droog wordt en kan zelfs gaan irriteren.

Veilig met je baby douchen

Ook douchen met je baby is een mogelijkheid. Dit is misschien iets spannender dan in bad gaan, maar ook heel mooi en intiem. Je baby mag vanaf de kraamweek al mee onder de douche. Wel zijn er een aantal dingen handig om te weten. Zo is het belangrijk dat de douchestraal niet direct op het hoofdje van de baby gericht is. Dit kan je het beste op een langzaam tempo opbouwen.

Misschien denk je nu “alleen het instappen van de douchecabine is al een uitdaging met een baby in mijn handen”. Daarom is het nooit verkeerd om de eerste paar keren samen douchen met je baby een paar extra handen te hebben. Denk aan je partner, je moeder of een vriendin. Waar jij je prettig bij voelt.