Duurzame cadeaus voor kinderen

De zoektocht naar een leuk cadeau voor een kind kan soms best lang en moeizaam zijn. Overal zijn speelgoed en kinderproducten te koop, maar echt leuk speelgoed, of speelgoed dat helemaal naar je wens is, vind je niet overal. Daarnaast kan het ook lastig zijn om speelgoed te vinden dat aan bepaalde eisen voldoet, zoals duurzaamheid. Gelukkig bestaan er webshops die wel rekening houden met het milieu en waar je leuke en duurzame cadeaus kunt vinden voor kinderen.

Kinderbadjas

Als je dus op zoek bent naar een leuk en duurzaam kindercadeau, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kinderbadjas. Niet alleen koop je zo een zachte badjas gemaakt van goed materiaal dat lang meegaat, het is ook nog eens superleuk voor een kind. Deze badjassen zijn verkrijgbaar in superveel verschillende kleuren en er zijn ook nog eens verschillende modellen. Bovendien kun je de badjassen ook personaliseren door er een naam op te laten borduren. Dan heb je helemaal een uniek cadeau. Dit cadeau is leuk voor wat kleinere kinderen, want de badjassen zijn verkrijgbaar in de maten 1-2 jaar, 3-4 jaar en 5-6 jaar.

Houten speelgoed

Een tweede leuk en duurzaam cadeau voor kinderen is houten speelgoed. Het meeste speelgoed wordt helaas nog altijd gemaakt van plastic. Dit is vaak goedkoper voor de consument, maar tegelijkertijd ook vele malen schadelijker voor het milieu. Houten speelgoed is een milieuvriendelijker alternatief, dat veel voordelen heeft. Allereerst heeft houten speelgoed, in tegenstelling tot plastic speelgoed, weinig kleine losse onderdelen. Hierdoor is er minder verstikkingsgevaar en dat maakt houten speelgoed veiliger. Daarnaast is hout een stevig materiaal en dat betekent dat houten speelgoed veel langer meegaat dan plastic speelgoed. Misschien heb je nog wel houten speelgoed uit jouw kindertijd liggen thuis en de kans is groot dat dat nog in prima staat is. Als laatste is hout een natuurproduct en dat maakt het veel minder belastend voor het milieu

Heel veel keuze

Gelukkig wordt het assortiment houten speelgoed steeds groter omdat het weer helemaal in is, vooral onder jonge ouders. Van stapelbare houten regenbogen en stapelblokken tot een volledige garage om mee te spelen, de keuze is groot. Ook zijn er een heleboel leuke producten die je kunt personaliseren, zoals een gereedschapskist, een houten treintje, of zelfs een gitaar. Al deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren, waardoor houten speelgoed er net zo leuk uitziet als speelgoed van ander materiaal, maar wel beter is voor het milieu.