Je Macbook batterij vervangen doe je niet zelf

Thuiswerken is momenteel aan de orde van de dag. En dat gaat ook nog wel even duren. Je mag niet naar je werk komen en dus zul je thuis aan de gang moeten. Op je werk heb je wellicht een desktop computer staan, terwijl je het thuis met je Macbook moet zien te rooien. Dat is allemaal geen probleem, tot je je Macbook continu aan de oplader moet houden omdat de batterij in een mum van tijd leegloopt. Dat is behalve onhandig, ook nog eens onveilig. Je Macbook wordt extra warm als deze continu aan de oplader hangt. Een Macbook batterij vervangen is echter geen klusje voor aan de keukentafel. Daar heb je echt een professional voor nodig.

Een Macbook batterij vervangen: klaar terwijl je wacht

Tenminste, in negen van de tien gevallen. Je kunt gewoon binnenlopen met je Macbook en de batterij laten vervangen. Is de batterij onverhoopt niet op voorraad? Dan kun je een leen-laptop meekrijgen. Zo kun je toch door met je werk. De kans is groot dat je binnen 24 uur je Macbook weer kunt ophalen. Een Macbook batterij vervangen vereist speciaal gereedschap en kennis van het apparaat. Door je batterij te laten vervangen door een erkend bedrijf, zorg je er ook nog eens voor dat je garantie hebt op de reparatie. Dat is wel zo'n fijn idee.

Thuiswerken is de norm

En daarom kun je er maar beter voor zorgen dat je goed kunt zitten. Een uurtje aan de keukentafel werken is geen probleem. Zit je echter hele dagen achter je Macbook, dan is het wel fijn als je een echte werkplek hebt. Een met een goede stoel en een goede werkhoogte. Dit voorkomt blessures en andere ongemakken. Je kunt er ook voor kiezen om je Macbook aan te sluiten op een grote monitor en een los toetsenbord te gebruiken. Je kunt dan meer ontspannen zitten en dat komt je productiviteit te goede.

Niet meer terug naar kantoor?

Om mij heen hoor ik veel mensen die zeggen dat ze na deze crisis niet meer 5 dagen op kantoor willen zitten. Ze zijn inmiddels gewend geraakt aan het thuiswerken en merken dat ze lekkerder kunnen werken in hun eigen huis. Ook scheelt het natuurlijk veel reistijd. Toch is het niet verstandig om altijd maar thuis te werken, als dat niet hoeft. Op kantoor heb je ook je sociale contacten en werkbesprekingen verlopen nu eenmaal prettiger als je elkaar kunt aankijken. Toch is het, misschien, niet meer nodig om de hele week op kantoor te zitten. Een terugkomdag per week kan voldoende zijn.