Tips voor het kiezen van een winterjas

De zonnige warme dagen zijn over. Misschien dat we in september nog een beetje zonlicht mee pakken, maar daar blijft het dan ook wel bij. Dat houdt in dat we ons weer mogen voorbereiden op de winter. En wat hoort er nou bij de winter? Een winterjas. Je kan nooit vroeg genoeg beginnen bij je zoektocht naar de juiste winterjas voor jou. Mannen zijn vaak wat makkelijker dan vrouwen. Die willen het simpelweg niet koud hebben dus kopen een warme dikke jas. Vrouwen vinden het model ook niet geheel onbelangrijk. Maar wat zijn bepaalde punten waar je nou echt op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe winterjas?

Waterdicht

Een winterjas is niet altijd van zichzelf waterdicht. Vaak maar voor een aantal procent, maar dit zorgt ervoor dat je na een grote regenbui wel gewoon een probleem hebt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van een winterjas. Daarom moet je altijd goed advies vragen bij de winkel waar je graag een winterjas aanschaft. 

Winddicht

Veel mensen denken dat waterdicht en winddicht hetzelfde is. Dat is niet het geval. Het materiaal waar de gehele winterjas van gemaakt is bepaald of de jas waterdicht is, maar ook winddicht. Dit materiaal is anders. Je kan je wel voorstellen dat het geen pretje is als je op de fiets zit en de wind waait door je jas heen. Dit is erg koud en zorgt ervoor dat je snel verkouden wordt.

Sluiting

Dan de sluiting van de jas. Misschien is dit wel het allerbelangrijkste onderdeel van een winterjas. Heeft de jas een ritssluiting of alleen een knoopsluiting? Het aller beste zou beide zijn. Dit zorgt er ook gelijk voor dat je jas meer winddicht is. De sluiting van je jas moet functioneel zijn, anders heb je vrij weinig aan je jas. Dan zou je nog beter een dik vest met ritssluiting aan kunnen trekken voor de warmte.

Voorbeelden jassen

Je hebt natuurlijk ontzettend veel verschillende jassen. Denk aan een Superdry jas heren, of een Stone Island jas heren. Dit zijn twee merken die je als man zijnde wel kent. Ze zijn namelijk erg populair onder de mannen en deze merken bieden ook jassen aan. Je hebt natuurlijk verschillende prijscategorieën. Je kunt zelf de keuze maken of je gaat voor een duurdere jas waar je waarschijnlijk het jaar later ook nog mee kan doen. Als je portemonnee dat even niet toe laat voor dit jaar, hoeft dat uiteraard niet. Het is natuurlijk een feit dat een Stone Island jas heren een betere kwaliteit heeft.