De perfecte kinderkamer

Wordt jouw kind binnenkort weer een jaartje ouder? Misschien is dat het perfecte moment voor een kamermetamorfose. Of ben je zwanger en ben je er helemaal klaar voor om de babykamer in te richten? Dan zit je bij deze blog goed! Een baby- of kinderkamer moet zo worden ingericht dat het een fijne plek is voor ze om te slapen en spelen. Zo creëer jij de perfecte kinderkamer!

Kleurenpalet

Vroeger werd een meisjeskamer helemaal roze geverfd en als je een jongetje kreeg, de kinderkamer voornamelijk blauwe kleuren zou krijgen. Tegenwoordig zijn die kleurenspecificaties niet meer heel erg van nu. Maar het is alsnog belangrijk (en leuk) om een kleurenpalet te kiezen voor je kind. Als je bezig bent met een metamorfose om van kinderkamer naar kleuterkamer te gaan, kun je samen wat fijne kleuren uit kiezen. Een neutraal kleurenpalet met wit, grijs, zachtroze en lichtgeel zorgt voor een fijne en rustige kamer. Kies je voor een kleurenpalet met een koele kleur als blauw en een combinatie met een warme kleur als rood, dan geeft dit een kinderkamer vooral veel sfeer dynamiek. Neem deze kleuren dan ook mee in de rest van de inrichting!

Goede nachtrust

Het meest belangrijke voor een kind is toch wel nachtrust. Daarom moet de juiste raamdecoratie uit worden gezocht. Het is vooral belangrijk dat je ook overdag een donkere kamer kan creëren en dat er een lekker dutje gedaan kan worden. Een gordijnen verduisterend is dan ook heel populair voor in de kinderkamer. Aan te raden om gordijnen aanbieding te kopen zodat ze nog een keer vervangen kunnen worden wanneer ze aan vervanging toe zijn. Dit type raamdecoratie werkt voor alle leeftijden en is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren, die je af kan stemmen op je kleurenpalet! Ook houten jaloezieën zijn een goede keuze. Deze zorgen ervoor dat je het daglicht op een fijne manier kan filteren. Hang er verduisterende gordijnen bij die je ’s avonds dicht kunt doen. Zo heb je ook nog die fijne verduistering voor kinderen als het in de zomer lang licht blijft. 

Juiste meubels en accessoires

Voor elke leeftijd verschilt het weer welke meubels je in de kamer moet hebben staan. Als baby is een ledikantje en een commode perfect voor in de kinderkamer, met daarbij een handige kledingkast of kledingrek. Als je kind dan ouder wordt kan het ledikant worden vervangen door een kinderbedje, waarna deze weer vervangen kan worden voor een weer wat groter bed, makkelijk toch? Een kinderkamer is natuurlijk ook een speelkamer, zorg er dus voor dat er een fijn stukje van de kamer beschikbaar is voor het spelen. Een tafeltje met stoeltjes erom heen en wat knutselwerkjes kan voor een kind al genoeg zijn. Ook een vloerkleed neerleggen is prettig voor een kind: lekker warm voor onder de voetjes en een zachte ondersteuning! Natuurlijk is het ook belangrijk om zo min mogelijk hoekige tafels en meubels met scherpe punten aan te schaffen, let bij het shoppen op kindvriendelijk meubilair. Zet nog wat leuke leesboekjes neer, hang schilderijtjes op en voeg wat andere accessoires toe en de kinderkamer is klaar!