Dit zijn de modetrends van 2020

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens en nieuwe modetrends. Dat laatste gaat waarschijnlijk niet voor iedereen gepaard met goede voornemens, maar na het zien van de modetrends voor 2020 wil je niets liever dan een nieuwe garderobe. En terecht. De sportieve streetwear look van 2019 ruilen we dit jaar in voor wat meer vrouwelijke, uitdagende en tegelijkertijd draagbare looks. 2020 wordt een jaar van o.a. opvallende (neon) kleuren, BH’s die gezien mogen worden en hotpants (yes!). Vooruit, dat goede voornemen over je uit de hand gelopen shopgedrag kan ook wel tot volgend jaar wachten!

Vrouwelijk het voorjaar in

Vorig jaar was de comfy streetwear met logo’s prominent zichtbaar de look voor zowel mannen als vrouwen. Maar dit nieuwe jaar richten we ons weer meer op het vrouwelijke. De lieflijke jurk met subtiele bloemenprint mag weer uit de kast getrokken worden. Hoe kleiner de bloemetjes, hoe beter. Ook de polkadot maakt als print een terugkeer om het voorjaar nog meer op te vrolijken. Verder is de bohemian Ibiza look wederom een favoriet en focust dit jaar vooral op grote, sierlijke pofmouwen en gehaakte kleding in aardse kleuren. Een must have item is bijvoorbeeld de dames tuniek.

Show some skin

De BH mag ook dit jaar weer gezien worden, en daar worden wij als ‘wij doen als vrouw lekker wat wij willen’ feministen erg blij van. Vooral op festivals en in het uitgaansleven is de BH/bustier erg populair om als top te dragen. Maar deze zomer mag het ook gewoon op straat. Combineer bijvoorbeeld een mooie kanten bralette met open gedragen sierlijke kimono met bloemenprint, highwaisted hotpants, stoere laarsjes en, om het af te maken, een hoed. Het draait dit jaar allemaal om zelfverzekerdheid als vrouw. Is het je toch iets te bloot? De semi-transparante look (denk bijvoorbeeld aan tops met doorzichtige stukken) is dit jaar ook weer terug en zorgt voor een sexy en elegante uitstraling.

Een kleurrijk najaar

Dit najaar is zwart niet meer de kleur van het seizoen, en dat is maar goed ook. Het feit dat de zomer ons verlaten heeft is op dat moment al somber genoeg, laten we het dan niet ook nog in onze kleding uiten. Nee, dit najaar gaan we voor een explosie aan kleuren en een comeback van de jaren 90. Denk aan felle neon kleuren die bijna pijn doen aan je ogen. Of shiny metallics. Ook leren kledingstukken krijgen komend najaar een kleurtje. Hoe opvallender en vrolijker, hoe beter!

Het modieuze gemak van jumpsuits en overalls

Voor degenen die niet te lang voor hun kledingkast willen staan in de ochtend, is er goed nieuws: de jumpsuit wordt dit jaar een van de grotere trends dit jaar. Jumpsuits, overalls en tuinpakken waren al met een redelijke opmars bezig afgelopen jaren, en dit jaar gaan we er gewoon mee door. Dat vinden we heerlijk, want met weinig moeite lijkt het met een jumpsuit toch alsof je veel tijd en aandacht aan je outfit hebt besteed. Voor welke looks ga jij dit jaar?