Tips voor het kiezen van een middelbare schooltas

Wat misschien wel het allerbelangrijkste is wanneer je naar de middelbare school gaat, is een schooltas. Met de basisschool had je altijd al je spullen op school liggen en liet je het daar ook vaak. Met de middelbare school is dit niet het geval. Je neemt je boeken mee naar school, maar voor huiswerk ook weer mee naar huis. Ook je lunch en wat drinken is wel handig voor een lange dag op school. Maar hoe kies je nou jouw perfecte schooltas?

Indeling

Allereerst moet je kunnen inschatten hoeveel boeken je hebt en hoeveel boeken je dus soms met je mee moet dragen. In sommige gevallen moet er soms nog een laptop mee en is een extra laptop vak niet geheel onbelangrijk. Daarnaast moet je nog een agenda, aantekeningen schriften, een etui, portemonnee en ga zo maar door nog mee. Ook je lunch en wat drinken moet er nog bij passen. Door hier al over na te denken voordat je een schooltas aanschaft voorkom je dat je straks niet alles mee kan nemen, of zelfs dat je met een veel te grote tas rondloopt. Beide is niet erg fijn.

Tijdsduur

Ook is het belangrijk om te weten hoelang je je schooltas wil gaan gebruiken. Wil je er 3 jaar mee doen als je dit redt? Dan is het handig om niet een schooltas aan te schaffen met een bepaalde print die voor nu leuk is, maar over 3 jaar niet meer jouw ding kan zijn. Zo heb je elk jaar wel weer een merk dat met middelbare schooltassen helemaal in is, maar over een jaar weer uit is. Als je van tevoren al weet dat je er langer mee wil of moet gaan doen, koop dan een basic tas die voor elk seizoen, elk jaar en elke leeftijd goed is.

Stevigheid

Na dat je de grootte en het uiterlijk van de tas hebt bekeken is het tijd om de tas te testen op comfort. Met een rugtas is het algemeen bekend dat gewatteerde schouderbanden belangrijk zijn. En het is niet alleen het geval met rugtassen dat tassen vaak over de schouder gedragen worden. Bijna alle schooltassen, welk model dan ook, hebben verstelbare schouderbanden. Het is goed om deze te checken en te kijken aan wat voor soort gesp deze bevestigd is. Op deze manier check je stap voor stap de stevigheid van een tas. En als je dan toch bezig bent met alles checken: de ritsen. Stevige ritsen zijn vanzelfsprekend erg belangrijk. Je opent je tas elke dag zo’n 20x en een tas zonder goede sluiting is natuurlijk geen pretje.