Gitaarles 4 kids

Muziek is goed voor de ontwikkeling van een kind. Vooral wanneer kinderen zelf muziek maken heeft dit positieve effecten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het bespelen van een instrument het IQ van je kind bevordert. Ook helpt het maken van muziek om de motoriek verder te ontwikkelen. Verder is aangetoond dat het maken van muziek de sociale vaardigheden van kinderen ook positief beïnvloedt. Kortom, je kan niet vroeg genoeg beginnen met je kind op muziekles te zetten en deze ontwikkelingen te zien opbloeien. Maar welk instrument past bij jouw kind?

Blokfluitles

De blokfluit, wie kent hem niet. De blokfluit is het welbekende instrument waarmee bijna iedereen zijn of haar muzikale ontdekkingsreis is gestart. Dit eenvoudige blaasinstrument is ideaal voor het leren lezen en spelen van noten. Op blokfluitles leert je kind om tonen te creëren door de acht gaten af te sluiten of juist open te houden en op het mondstuk te blazen. Het compacte instrument helpt de kinderen om hun motoriek op het instrument te ontwikkelen. Daarom kunnen kinderen al op zeer jonge leeftijd beginnen met blokfluitles.

Het voordeel van een blokfluit voor een kind is dat het instrument relatief goedkoop is. Ook hoef je geen aangepast kinderformaat aan te schaffen. Zo kan je kind zonder veel moeite uitproberen of blokfluitles iets voor hem of haar is en op een spelenderwijs muziek leren spelen.

Echter, voor veel ouders is het huiswerk een groot nadeel van blokfluitles. Je moet er natuurlijk wel tegen kunnen dat je kind elke dag toonladders of liedjes speelt met de schelle fluittonen van een blokfluit.

Gitaarles

Voor wie de blokfluit geen goede optie is kan gitaarles een uitkomst bieden. Hoewel dit voor de allerkleinsten misschien wat aanpassingen vraagt, zoals het aanschaffen van een kindergitaar, is ook gitaarles uitermate geschikt voor kinderen. Een beginners instrument schaf je namelijk al voor een paar tientjes aan. Ook voor de gitaarles zelf hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Je kunt je kind elke week naar de lokale muziekschool brengen voor een halfuurtje les, maar tegenwoordig kun je ook online gitaarles volgen.

Zo kan je kind in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving en op eigen tempo dit instrument onder de knie krijgen. Gitaarles in een online omgeving is interactief. Je kind kan gelijk liedjes meespelen met een filmpje. De lessen worden gegeven door ervaren docenten, die interessante lesvideo’s over diverse onderwerpen hebben opgenomen. Je kind volgt de les in een interactieve player, waarbij de video’s makkelijk versnelt, vertraagd of gepauzeerd kunnen worden. Gitaar leren spelen was nog nooit zo makkelijk!