Het allerleukste speelgoed voor kinderen!

Wanneer je kids hebt is het soms lastig om ze elke keer weer te vermaken. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je de opmerking krijgt dat je kinderen zich vervelen. Ze weten niet wat ze moeten doen of ze zijn gewoon aan het zeuren. Omdat je niet altijd maar klaar kan staan om je kinderen te vermaken moet je ook kijken naar manieren hoe ze zichzelf kunnen vermaken. Daar zijn uiteraard verschillende manieren voor. Laat ze buiten spelen, binnen spelen, bij een vriendje of vriendinnetje spelen of zet ze simpelweg voor de tv. Om je een handje te helpen heb ik het leukste speelgoed voor kinderen op een rijtje gezet.

Binnen spelen

Wanneer het slecht weer of winter is, dan stuur je je kinderen het liefst niet naar buiten. Om te voorkomen dat ze je voor de voeten gaan lopen moet je ze een aantal opties geven om zich te vermaken. Zelf hebben wij thuis een kamer over, eerst was dit de mancave van mijn man, nu de speelcave van mijn kinderen. In de speelcave is een voetbaltafel te vinden, een heuse deutscher meister zelfs. Als ik mijn man moet geloven is een deutscher meister de lamborghini onder de voetbaltafels. Daarnaast beschikt de speelcave over een kast vol met allerlei spelletjes die ze kunnen spelen en ook de action mans en de barbies spelen nog een prominente rol bij ons thuis. Wat het daarnaast ook nog eens goed doet bij ons thuis is Lego. Dit is nog afkomstig uit de kindertijd van mijn man die zelf ook weer veranderd in een kind wanneer hij samen met onze kinderen hele bouwwerken maakt. Verder hebben wij ook nog een spelcomputer staan waar de kinderen kunnen gamen. Toch is dit ons laatste ‘redmiddel’ en proberen wij onze kinderen eerst wat actiever te laten spelen.

Buiten spelen

In de zomer en bij mooi weer is het heerlijk om je kinderen buiten te laten spelen. Voordeel hiervan is dat ze jou niet meer voor je voeten lopen en daarnaast kan een beetje frisse lucht en zonlicht geen kwaad. Maar wat laat je ze buiten doen? Ikzelf heb twee jongens die ik een bal geef en zij en hun vriendjes zijn dan uren zoet. Ook hebben wij in de tuin een grote trampoline staan die door alle kinderen uit de straat graag gebruikt wordt. Ook hierbij blijven ze lekker in beweging. Speelgoed voor buiten is in mijn ogen ook veel minder nodig. Mijn kinderen kunnen zich ook nog steeds vermaken met tikkertje, verstoppertje of elk ander spel dat ze ter plekke verzinnen. Mijn motto is ook door ze zelf creatief te laten zijn en manieren vinden om zichzelf te vermaken. Of dit nou is door binnen achter de  deutscher meister te spelen of buiten te voetballen maakt dan ook niet uit!