De beste mobiele abonnement vergelijken

Wanneer je een nieuw mobiel abonnement gaat nemen, kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoe veel je maandelijks kwijt wil zijn aan de kosten, maar ook of je een nieuwe mobiele telefoon nodig hebt of niet. In deze tekst gaan we kijken naar de verschillende aspecten waar je het beste een mobiel abonnement op kan vergelijken en hoe je er voor kan zorgen dat jouw mobiele abonnement zo goedkoop mogelijk is.

Met of zonder telefoon

Allereerst is het belangrijk om voor je zelf te beslissen of je er een telefoon bij nodig hebt of niet. Je kunt namelijk kiezen voor een mobiel abonnement inclusief een mobiel of voor een sim-only abonnement. Bij een sim-only abonnement ontvang je namelijk alleen een sim kaart. Mocht je nog een goede mobiele telefoon hebben dan kan dit wellicht voldoende zijn. Mocht je echt een mobiele telefoon nodig hebben dan kun je er altijd voor kiezen om een mobiele telefoon er bij te nemen. Je kunt vervolgens ook nog kiezen of je een bedrag gaat bijbetalen of niet. Hoe meer je ineens bijbetaalt aan de mobiele telefoon, hoe lager de maandelijkse kosten zullen worden. Wat handig is om te doen is om mobiele telefoon aanbiedingen in de gaten te houden. Met mobiele telefoon aanbiedingen kun je soms namelijk een veel goedkoper abonnement krijgen met dezelfde specificaties of korting op de telefoon die er bij zit.

Welk abonnement heb ik nodig?

Maar welk abonnement heb je nou precies nodig om de maand te kunnen halen? Tegenwoordig ligt het vooral aan het internetverbruik wat je maandelijks hebt. Belminuten zijn onbeperkt vaak goedkoop en er zijn nog maar weinig mensen die gebruik maken van SMS diensten. Daarnaast kun je met internet tegenwoordig zelfs bellen met bepaalde apps. Wanneer je thuis een WIFI verbinding hebt, scheelt dit al internet aan je maandelijkse abonnement kosten voor de mobiele telefoon. het ligt er dus maar net aan of je veel thuis bent dan of juist veel onderweg bent. Vaak kun je er beter voor kiezen om maandelijks iets meer te betalen en dan in ieder geval genoeg internet te hebben. Wanneer het internet op is kan dit een trage verbinding worden of moet je MB’s bijkopen. Dit is vaak duurder dan wanneer je maandelijks gewoon het internet betaalt.

Tot slot

Als laatste is het natuurlijk nog belangrijk om naar de provider te kijken. Wanneer je bijvoorbeeld al een thuis abonnement hebt bij een provider, kan deze soms korting geven voor een mobiele abonnement. Ook hiermee ben je dan weer goedkoper uit.