Waar shop je de leukste kinderkleding?

Deze vraag spookt al maanden door m’n hoofd: waar koop ik de leukste kleding voor mijn kleintje? Het begon toen ik 2,5 jaar geleden uitgenodigd werd voor een babyshower, en een leuk cadeautje wilde meenemen. Ik was er zeker van dat ik een leuk kledingstuk voor de kleine wilde geven. Om te voorkomen dat een cadeau dubbel werd gegeven vermeed ik winkels zoals Zara, H&M, Prenatal, Hema en Vingino. Maar waar moet je dan wel heen? Ik was het spoor compleet bijster en kwam uiteindelijk aanzetten met een rompertje van Petit Bateau. En ja hoor: een andere vrouw gaf precies hetzelfde rompertje! Wat een bammer. Toen ik zelf zwanger werd wist ik heel duidelijk wat mijn nieuwe missie werd: originele kinderkleding voor m’n nieuwe baby scoren. Maar waar? De uitkomsten lees je in deze blog.

De leukste winkel van Amsterdam

Natuurlijk stikt het in Amsterdam van de winkels voor kinderen. Wat mij vaak opvalt is dat je in deze winkels goed terecht kunt voor cadeautjes, zoals een lief nachtlampje of een leuk kleed van een panda ofzo. Maar waar haal je nou echt die leuke kinderkleding, zonder dat je je helemaal scheel betaalt? Begrijp me niet verkeerd: ik vind dat kinderkleding echt een investering hoort te zijn, ik wil namelijk niet dat m’n kind iets draagt dat gemaakt is door andere kinderen onder druk, of dat de kwaliteit slecht is. Een beetje kwaliteit vind ik echt wel een must. Dus ging ik op zoek, vroeg wat rond en snuffelde het internet af. Uiteindelijk kwam ik uit bij een winkel op de Overtoom die merkkleding voor kinderen en baby’s verkoopt. Wauw! Ik ben daar zó geslaagd! mijn oog viel meteen op de Balenciaga hoek. Dit merk ontwerpt prachtige kleding voor jong en oud. Goedkoop is het niet, maar geloof me: het is het waard.

Wat is nou echt belangrijk?

Om nog even terug te komen op mijn eerdere statement over grote modeketens: sta eens bij jezelf stil hoe die kleding daar komt en waarom het zo goedkoop is? Ik vind dat we nu op een punt staan waar je echt verder moet gaan denken, en dat kinderarbeid gewoon not done is. Ik wil mijn kinderen hier in iedergeval niet bij betrekken, de keuze ligt volledig bij jezelf. Toch hoop ik dat iedereen even 2 keer denkt over hun aankopen, en wat we meegeven aan de volgende generatie.

Waar shop jij de kleding voor jou kinderen?