kleine onderneming met grote plannen voor in de toekomst

Sinds een jaar ben ik druk bezig met het afgaan van beurzen met mijn zelfgemaakte sieraden. Ik huur gemiddeld 2 keer in de week een stent door heel Nederland en een paar keer per jaar ben ik met mijn sieraden te vinden in het buitenland.
Het maken van sieraden is mijn passie en ik wil dan ook graag iedereen een groot plezier doen met het verkopen van de geneeskrachtige stenen.

Naamsbekendheid opbouwen

Toen ik net was begonnen met de verkoop van mijn sieraden kreeg ik enthousiaste reacties uit mijn directe omgeving. Mijn vriendinnen droegen de sieraden als een soort promotie en vertelde ook weer aan hun directe familie waar ze de sieraden vandaan hadden.
Mond op mondreclame is altijd fijn, maar na 2 a 3 maanden merkte ik dat de verkoop niet meer zo soepel liep en kreeg ik een overproductie aan sieraden.
Na die 3 maanden besloot ik dus ook mijn passie te delen op verschillende beurzen door heel Nederland.
Ik begon op een klein marktje in Zuid-Holland, het was erg gezellig maar niet heel erg druk, ik had daar 7 kettingen en 2 paar oorbellen verkocht. Toch hield ik vol op de beurzen en hoopte ik op een betere verkoop. Terwijl ik daar achter mijn kraampje zat was ik gewoon bezig met sieraden maken. Het maakte mij dus niet uit of de verkoop niet heel erg goed liep, anders was ik thuis toch met hetzelfde bezig.

 

Gezien worden op beurzen en marken

Ik merkte dat men het niet heel erg goed snapte wat ik aan het verkopen was op mijn kraam. Ik besloot te kijken voor een bord waar op stond dat ik met  geneeskrachtige edelstenen werk en mijn website en telefoonnummer voor meer informatie en foto’s van de gemaakte sieraden.
Na een lange zoektocht kwam ik uit op de beachvlag. Waarom? Het fijnste van de beachvlag vond ik dat ik hem op 2 kanten kon laten bedrukken, waardoor ik dus meer mensen kon aanspreken van beide kanten.
Daarnaast vind ik de beachvlag ook steviger staan buiten, het kan nog wel eens waaien als we buiten staan met onze dikke winterjas aan, waardoor je plastic bord makkelijker omwaait en in het ergste geval ook nog eens kapot zou kunnen gaan.
Nu heb ik al een aantal keer met de beachvlag gestaan op beurzen, ook buiten. Mijn opvallende beachvlag bleef staan, en de borden waaide om.
Ik zit er over na te denken om nog 1 beachvlag te bestellen zodat ik ook aan het begin van een hal mijn beachvlag kan neerzetten, en misschien met een los briefje er bij waar ik sta, wie weet trekt dat nog meer klanten !