Leuke ideeën voor de vakantie met de kids

We voelen allemaal op de een of andere manier de gevolgen van de corona maatregelen. Zo zal dit jaar de zomervakantie eruit zien als nooit tevoren. De plannen zijn gecanceld, de scholen blijven misschien open en eigenlijk weten we niet wat ons nog te wachten staat. Wij ouders staan nu voor de uitdaging om het zo leuk mogelijk te houden voor de kids, maar hoe doe je dat? Dat staat vandaag centraal. Ik vond namelijk een manier om er een leuke draai aan te geven dat de geplande vakantie niet door ging. Aangezien ik niet de enige ben die voor dit probleem staat, deel ik mijn nice tips 4 kids graag met andere ouders!

Erover praten

Ten eerste wil ik je aanraden om er gewoon over te gaan praten. Kinderen zijn stiekem erg gevoelig voor veranderingen, zeker nu met de corona maatregelen. Hierdoor kun je maar beter gewoon eerlijk zijn. Zo ben ik het gesprek over de vakantie begonnen aan de eettafel tijdens het avondeten. Ik liet daarbij ook de kinderen meedenken. Wat vonden zij ervan? Hadden ze dit verwacht? Wat zouden ze nu willen doen dat in lijn staat met de regels? Zo’n gesprek voeren is de eerste stap.

Haalbare opties bespreken

Vervolgens kun je gezellig met de kids erover hebben waar jullie allemaal nog graag naartoe willen. Uiteraard is dit het uitgelezen moment om goed te benadrukken wat haalbaar is en wat niet. Een lange zomervakantie in een oord ver weg, is hoogstwaarschijnlijk niet haalbaar. Daarentegen kan een lang weekendje weg waarschijnlijk wel eerder dan later – hopen we in ieder geval.  

Tijdens mijn gesprek met de kinderen kwam vooral naar voren dat ze graag er tussenuit willen in de zomer. Het liefst buiten Nederland, als dat kan. We besloten na het eten even de laptop erbij te pakken en te kijken waar in Europa we nog niet geweest zijn (en wat niet echt meer een ‘hotzone’ is). Al gauw kwamen we uit op een bijzonder plaatsje, namelijk het Florence van Polen ofwel Krakau. Een stedentrip Krakau staat nu op de planning als nieuwe vakantie met de kids!

Stedentrip met de kids

Nu denk je misschien: een stedentrip Krakau met de kinderen, dat is toch veel te gek? Dat hoeft het niet te zijn! Een stedentrip kun je namelijk ook beschouwen als een lang weekend weg in een stad. Natuurlijk is het niet met kinderen van alle leeftijden een haalbaar plan. Het moet immers voor de ouders ook nog een beetje vakantie blijven. Maar wie weet zijn jouw kids ook wel toe aan zo’n gezellige stedentrip Krakau als het straks weer mag!