Een kinderfeestje? Doe het lekker thuis!

Onze zoon Sam werd vorige week zeven jaar. We hebben zijn kinderfeestje thuis georganiseerd. Dat is wel even een geregel maar met een goede planning is het toch een succes geworden.
Sam’s verjaardag viel op een woensdag, dus hebben we het feestje op de dag zelf gevierd. Bij ons mogen de kinderen zoveel vriendjes mogen uitnodigen als het aantal jaartjes dat ze worden. Het was dus de bedoeling dat Sam dus zeven kinderen zou uitnodigen. Toen we de uitnodigingen wilden gaan schrijven kwam de aap uit de mouw. De kindjes op school hadden gevraagd wie op zijn feestje mochten komen. Sam kennende wilde hij niemand buitensluiten. Hij had gezegd dat de hele klas mocht komen. Typisch onze Sam. Dus hadden we vijftien kinderen in huis die dag: het is maar een klein klasje. Om het extra feestelijk te maken wilden we een confetti kanon huren.

Hulptroepen

We wonen dicht bij school dus we konden met de groep naar ons huis lopen. Wel had ik gecommuniceerd dat de ouders hun kind zelf kwamen ophalen. Bij drie kinderen zou dat niet lukken, die zou ik zelf thuisbrengen. Een feestje van dat drie à vier uur duurt is lang genoeg voor kinderen van zeven.
‘s Ochtends heeft mijn man samen met zijn ouders, die we als hulptroepen hadden uitgenodigd, alles in de huiskamer (die gelukkig ruim is) aan de kant gezet. Daarna is alles in orde gemaakt voor de bioscoop inclusief wit scherm aan de muur en beamer startklaar. Sam mocht de film kiezen en had Spiderman gekozen. Ik had ons dochtertje van drie jaar naar mijn ouders gebracht. Toen de kinderen thuis waren gearriveerd ging iedereen aan tafel. We hadden een lange tafel gemaakt die ik feestelijk had gedekt. Ik had het fototoestel al klaargezet en gecontroleerd of de batterij was opgeladen. Eerst werd er hard gezongen voor Sam. Na de laatste tonen zetten we de confetti machine aan wat gevolgd werd door enthousiast gejoel.

Activiteiten

Daarna mocht hij cadeautjes uitpakken en kreeg iedereen een stuk taart. Die had ik de avond ervoor gebakken en versierd. Na het eten kreeg elk kind een canvas, verf, kwasten en een wegwerpschortje. Daar waren ze een half uurtje mee zoet. De verfspullen gingen van tafel en de bordjes met friet en kroketjes werden uitgedeeld, samen met limonade. Intussen susten we af en toe een ruzietje of droogden we wat traantjes. Dat hoort er nu eenmaal bij. Kinderen vinden het altijd spannend, zo’n feestje. Na het eten gingen de gordijnen dicht en werd de film gestart. Natuurlijk was er popcorn. Toen iedereen weer naar huis was kon het opruimen beginnen. Dat was wel even een klus met al die confetti overal. Maar het belangrijkste was dat Sam het naar zijn zin heeft gehad.