Beschadeging in huis

In huis gebeurt kan het wel eens gebeuren dat iets valt, kapot gaat of beschadigd raakt. Heel vervelend is dat. Je hebt even teveel in je handen en er valt plots wat op de grond. En binnen de kortste keren is je vloer beschadigd. Wat kun je daar tegen doen?

Het is een lastige vraag, want natuurlijk laat je niet bewust iets vallen of maak je bewust iets kapot in huis. Dus er voor zorgen dat je dat minder snel laat gebeuren is een moeilijk dingetje. Wel kun je wat alerter zijn en bijvoorbeeld niet zoveel dingen in je hand meedragen waarvan je eigenlijk al weet dat verkeerd kan aflopen. Dus nogmaals kun je niet echt voorkomen dat het wel eens gebeurd dat iets op de grond valt, maar wel kun je meer bescherming in huis halen zodat je bezittingen minder snel of misschien zelfs helemaal niet beschadigd raken.

Coating

Laten we beginnen met de vloer. Het kan voorkomen dat je warme chocomelk of thee op de grond laat vallen. Dat is niet zo heel erg, want dat valt schoon te maken. Alleen stel nou je kleine nichtjes en neefjes komen een keer spelen en krijgen het voor elkaar om met speelgoed jouw vloer te beschadigen gaat dat heel vervelend zijn. Daarom raad ik het iedereen aan die een vloer in huis heeft die wat sneller beschadigd raakt aan vloercoating te beginnen. Het zorgt voor een extra bescherm laagje over je vloer, meestal van epoxy wat er voor zorgt dat je vloer minder snel tot niet beschadigd raakt. Het is maar een dunlaagje dus je zult er helemaal niks van merken en is snel aangelegd. Deze vloeren zie je ook vaak terugkomen in winkels of andere bedrijfsgebouwen. Dit omdat bedrijven een nette uitstraling moeten vertonen en je elke dag mensen over de vloer hebt, dus de vloer kan sneller beschadigd worden.

Behalve coating en je vloer raken ook andere dingen in huis beschadigd, bijvoorbeeld een eettafel. Een eettafel die van glas is word vaak beschermd door een tafelkleed. Tafels zijn niet heel snel te beschadigen. Als we verder kijken naar meubilair of onderwerpen in huis die wel snel kapot gaan is dat de tv. Maar op zulke voorwerpen in huis kun je meestal verzekering aansluiten of daar heb je dan garantie op.