Koken voor kinderen

Kinderen willen op jonge leeftijd al doen wat hun ouders doen. Het liefst worden ze snel volwassen. Hun ouders zijn nou eenmaal hun grote voorbeeld! Er is dan niets leukers dan precies kopiëren wat papa en mama doen. Maar op jonge leeftijd kunnen deze grote mensen taken nog niet gedaan worden. Zoals bijvoorbeeld koken aan het fornuis, of de afwas doen. Een ideale oplossing hiervoor is een kinderkeuken!

De kinderkeuken

Een kinderkeuken is eigenlijk een keukentje maar dan in het klein. Het bevat ook alles wat een echte keuken heeft! Zoals een fornuisje, wasbak en een magnetron. Kinderen kunnen zich uren vermaken achter zo´n keukentje. Ze kunnen bijvoorbeeld precies naspelen wat mama gekookt heeft, of met vriendjes voor elkaar ´koken´.

Accessoires

Een kinderkeuken kun je kopen en meteen zit alles wat een keuken hoort te hebben, erbij in. Maar net zoals een volwassene keuken, moeten de accessoires erbij gekocht worden. En hiermee bedoel ik dan kleine bordjes, bestek en bekertjes. De keuken is natuurlijk veel meer compleet met deze keukenspeelgoed accessoires. Om het hele idee van keukentje spelen écht compleet te maken, kun je ook nep eten kopen. En dan bedoel ik van die kleine stukjes fruit. Zoals een banaan of een appel. Of bijvoorbeeld kip, groentes, koek. Tegenwoordig is alles wat wij kunnen eten wel in het klein te verkrijgen voor de kinderen! Dit maakt de hele ervaring van mama nadoen natuurlijk extra leuk. Keuken speelgoed accessoires maakt de ervaring compleet.

De ontwikkeling

Naast dat spelen met een kinderkeukentje erg leuk is voor de kinderen, is het ook erg goed voor de ontwikkeling van een kind! Het kind wilt bijvoorbeeld samen koken met mama of met een vriendje wanneer deze op bezoek is. Je kind wordt hier erg sociaal van. Het betrekt jou in het koken en spelen met eten, het wilt misschien wel maaltijden voor jou maken. Hierdoor ontwikkelt het kind zichzelf en leert het omgaan met andere kinderen. Wat ook een pluspunt is van deze speelgoedkeuken, is dat het kind bepaalde dingen leert herkennen. Je kunt bijvoorbeeld gaan leren met al het speelgoedeten. Je kind leert hierdoor bijvoorbeeld broccoli of mais herkennen. Over het algemeen dus erg goed voor de ontwikkeling!

Kort samengevat, een kinderkeuken is ideaal. Je kind kunt zichzelf voor uren vermaken, er kan samen gespeeld worden en er kan natuurlijk veel geleerd worden! Maar wat voor de kinderen het belangrijkste is, is dat ze zich even volwassen kunnen voelen.