Voorbereid op vakantie

Binnenkort ga ik op vakantie naar mijn moederland Curaçao met me familie. We gaan meestal om het ene jaar, maar ik ben al 4 jaar niet geweest omdat me moeder liever landen wilde bezoeken waar we nog nooit geweest waren. Dus ik heb er heel veel zin in! Ik sta te poppelen om mijn koffer in te pakken.

Maar soms is nogal lastig om je goed voor te bereiden voor een vakantie. Vooral als je wat langer blijft, zoals ik, ik blijf er 3 weken. Dus het is erg belangrijk om goed te weten wat je moet meenemen. In deze blog ga ik een aantal tips geven die erg handig zijn voor een lange vakantie.

Koffer inpakken

Het allerbelangrijkste is natuurlijk je koffer inpakken. Maar wat moet je nou meenemen? Erg moeilijk is dat niet, maar doordat er zoveel dingen zijn die je wil meenemen, kan het gebeuren dat je wat vergeet. Maak daarom een lijstje voor jezelf en begin met je dagelijkste routine. Als je op precies deze volgorde gaat schrijven, word het bijna onmogelijk dat je wat vergeet. Ik ga een voorbeeld geven. Als ik opsta ga ik douchen, daarvoor heb ik dus een baddoek nodig. Zeep om mee te douchen , en crème om me mee in te smeren. Vervolgens kleed ik me aan. Daarvoor heb ik dus mijn kleding nodig. Mijn make-up pak in stapsgewijs in. Zo begin ik bijvoorbeeld met mijn wenkbrauwen, hiervoor heb ik mijn wenkbrauwpotlood nodig en een kwastje. Dit doe ik dan in mijn toilettasje, en zo ga ik verder totdat ik al mijn benodigdheden in mijn koffer heb.

Handbagage

Wat ook erg belangrijk is, is je handbagage. Als je lang het vliegtuig moet, kan je je makkelijk gaan vervelen. Neem daarom altijd iets mee waarmee je jezelf kan vermaken. Zoals een leuk boek of een laptop. In het vliegtuig mag je gebruik maken van je laptop of telefoon, zolang deze maar op vliegmodes staan.

Als je op vakantie gaat en huisje huurt , hoor je natuurlijk ook boodschappen te doen. Maar boodschappen kunnen in het buitenland duurder zijn dan in Nederland. Mijn familie doet daarom altijd inkopen hier en willen goedkoop pakket versturen. Dit zorgt voor minder kosten , want drie weken op vakantie gaan, kan een dure grap worden. Kijk daarom altijd wat je vanuit Nederland mee kan nemen, zodat je op vakantie niet meer geld uit kan geven.