Zomervakantie, dé periode om samen herinneringen te maken!

Het is zomervakantie en dat is dé periode bij uitstek om samen met je kind herinneringen te maken! Eindelijk heb je wat meer tijd om leuke dingen te doen samen met je kind. Want ik ken het zelf maar al te goed, in het gehaast van de alledag is daar niet altijd tijd voor. Ik moet naar mijn werk, mijn kind moet naar school en heeft het verder druk met alle naschoolse activiteiten. Deze zomervakantie ben ik daarom van plan om extra veel quality time door te brengen met mijn kind. In deze blog geef ik je wat tips hoe je dat zou kunnen doen.

1. Ontdek samen iets nieuws

Niets is zo leuk als samen met je kind nieuwe dingen te ontdekken. Dit kan op allerlei manieren, zowel dichtbij huis als wat verder weg. Ga samen een nieuwe sport proberen, of doe samen mee aan een cursus. Zo houdt mijn kind bijvoorbeeld erg van tekenen en schilderen, en daarom heb ik ons samen aangemeld voor een workshop “schilderen in de natuur”. Dit werd aangeboden in het bos bij ons in de buurt, en daar hebben we samen met de boswachter een hele middag dieren en planten geschilderd.
Aan het einde kregen we onze schilderijen mee naar huis en die hangen nu op een prominente plek in ons huis. Mijn kind heeft het nog vaak over deze middag en ook ikzelf kijk met een blij gevoel er op terug.

2. Maak samen een reis

Niets is zo leuk dan samen met je kind een reis te maken. Dit kan zo ver weg of dichtbij zijn als je zelf wil, de bestemming doet er helemaal niet zoveel toe. Een paar jaar geleden heb ik bijvoorbeeld met mijn kind op Texel gekampeerd, heel spannend in een tentje in de duinen. We hebben een kampvuurtje gemaakt en broodjes aan een stok gebakken. Super leuke ervaring! Mijn zus zoekt het avontuur altijd wat verder van huis, zo hebben zij en haar kinderen laatst een rondreis Bali gemaakt. Ze kwamen vol verhalen en herinneringen thuis.

3. Ook in het gewone zit iets moois

Maar ook in het gewone en “saaie” zitten mooie momenten. Zomervakanties zijn voor kinderen vaak eindeloos lang en soms ook wat saai. Juist op dat soort momenten kunnen hele mooie gesprekken ontstaan. Zowel jij als je kind zijn ontspannen zijn en staan dan hiervoor open.  Eindelijk heb je de tijd om uren aan de ontbijttafel te zitten, samen pannenkoeken te bakken of gewoon een stukje te gaan fietsen. Geniet ook hier van, want na de vakantie heb je gewoon weer haast. En dan zul je terugverlangen naar dit soort momenten.