Het is een feit, de eerste backpack reis!

Buiten dat de titel lekker rijmt, ben ik ontzettend blij dat de eerste reis gepland staat. Tenminste de eerste reis waarbij ik ga backpacken en dus niet alles van te voren plan. Gewoon er op uit trekken met mijn backpack en gaan. Natuurlijk heb ik voor de eerste paar dagen wel wat geregeld, want je wilt wel een slaapplek hebben wanneer je aankomt. Anders is het ook zo onhandig. Maar je moet toch met wat zaken rekening houden voordat je deze reis voor het eerst kan maken.

Goed geldig paspoort, de juiste vaccinaties.

Het is natuurlijk belangrijk dat het paspoort zes maanden na terugkomst nog geldig is. Ja dus een half jaar na de datum dat je weer voet zet in Nederland moet jouw paspoort nog geldig zijn. Anders kan je geweigerd worden in het land waar je naar toe wilt gaan, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus zorg er voor dat je een geldig paspoort hebt voordat je vertrekt. En natuurlijk de vaccinaties. Want je wilt absoluut niet ziek worden tijdens je reis, als iets vervelend is, dan is het ziek worden in een ander land. En dan vooral een land waar je waarschijnlijk de taal niet van spreekt. Dat wil je natuurlijk niet. Dus vraag altijd goed na bij de huisarts welke vaccinaties je nodig hebt. En zorg dat je ze minimaal zes weken voor vertrek hebt gekregen. Want dan ben je goed beschermt wanneer je vertrekt. Ook een ding wat niet geheel onbelangrijk is, is natuurlijk of je een bepaald visum moet hebben. Anders kom je het land ook niet binnen, en dat zou zonde zijn van de vliegreis wanneer je hem gelijk weer terug kan doen.

Een backpack die geschikt is voor jou.

Natuurlijk is een goede backpack erg belangrijk. Zelf heb ik er een van Osprey Backpacks aangeschaft. Deze zijn erg fijn, en geschikt voor iedereen eigenlijk wel. Omdat je zoveel varianten hebt, kan je er altijd wel een vinden die goed bij jou past. Ik ben zelf niet heel groot, dus mijn backpack is ook iets kleiner. Maar waar ik wel tegen op keek is dat je bij een backpack altijd goed moet nadenken hoe je het inpakt. Want wanneer je iets onderop hebt gestopt, dan moet je alles uit je backpack halen wil je erbij kunnen. Nou heb ik een backpack die je net als een koffer kan openritsen. Dus je kan jouw backpack gewoon inpakken als een koffer, wel moet je letten op het gewicht natuurlijk. Maar je kan hem gewoon open ritsen en je kan overal bij.