Een kindvriendelijke badkamer

Onlangs hebben wij onze complete badkamer verbouwd. Hij was al een tijdje aan vervanging toe, de voegen waren compleet versleten en ook zat er schimmel op het plafond. Helaas waren de vorige bewoners van dit pand niet de meest opgeruimde personen. En toen de douchekop van de muur kwam en bijna op mijn dochtertje terecht kwam was de maat vol. Gelukkig is mijn man een fervent klusser en heeft hij de mooiste snufjes toegevoegd, waarvan ik een aantal graag wil delen! Ga dus met mij mee voor een virtuele badkamer rondleiding en wellicht doe je wat inspiratie op!

Dubbele wasbak

In mijn vorige huis hadden we altijd een dubbele wasbak, en deze was helaas niet aanwezig in ons huidige huis. Een enorm gemis als je het mij vraagt, want het is gewoon super functioneel. Geen geruzie meer over wie eerst zijn tanden kan gaan poetsen en je kan natuurlijk ook afspreken dat de linker voor de kids is en dat de rechter voor papa en mama is! Neem er een lekker grote spiegel boven en je wil nooit meer iets anders. Echt een aanrader voor iedereen die wel eens last heeft van een te drukke badkamer in de ochtend.

Prachtig licht

In de oude badkamer hadden we slechts een plafondlamp. Deze doffe lamp zorgde voor een behoorlijk trieste indruk en vooral laat in de avond was het ronduit onhandig. Gelukkig kwam mijn man met een goede oplossing, speciale inbouwspots badkamer. Deze kleine spotjes zijn compleet spatwaterdicht dus de kids kunnen er een waterballet van maken. Ook geven ze een fijn warm licht wat ik zelf totaal niet verwacht had van een LED lamp. Nu is make-up in de avond op doen een fluitje van een cent en komt de ruimte een stuk beter tot zijn recht.

Massage douche

Last but not least: Een massage douche. Zodra je dit een keer hebt ervaren wil je niet meer anders, het brengt je douche ervaring tot een hoger niveau. Vooral na een lange dag van werken, kinderen vermaken en het huishouden is er niks zo ontspannend als een heerlijke, warme massagedouche. Het is echter wel een wat lastigere klus om deze stralen vanuit de muur laten komen, dus wellicht dat je hiervoor een klusjesman moet inschakelen. Maar geloof me, het is het dubbel en dwars waard. Je badkamer is tenslotte een van de meest belangrijke ruimtes in je huis, en naar mijn mening krijgt deze ruimte niet altijd de aandacht die hij verdient.