Ineens werd ik gebeten door een hond

Een van de meest gekozen huisdieren in Nederland zijn honden. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die een hond bezit of die een hond in bezit heeft gehad. Honden zijn huisdieren die vrijwel altijd erg vriendelijk en sociaal zijn. Ze zijn erg gewaardeerd en maken een deel uit van de familie. Honden kunnen goed afgericht en getraind worden. Ze luisteren over het algemeen erg goed en kunnen goed getraind worden door hun baasje. Toch bestaat er altijd de kans dat honden anders kunnen reageren op vreemden. Zoiets heb ik laatst ook ervaren in mijn eigen woonwijk. Toen ik na het avondeten een stukje ben gaan wandelen, werd ik ineens gebeten door een hond. Daarvoor stond ik een aantal minuten te kijken hoe hard de hond heen en weer achter de bal aan rende. Ik vind het wel leuk om te kijken naar verschillende honden uit mijn buurt, maar dat was deze keer wat minder leuk.

Hij beet vol in mijn voet

De eigenaar van de hond gooide de bal een aantal keer heel ver weg. De bal kwam mijn richting op en de hond had moeite met het vinden van de bal. Ik zag de bal een paar meter van mij vandaan liggen. Toen ik richting de bal liep, had de hond in de gaten dat ik misschien wel zijn bal wilde afpakken. De hond kwam ineens naar mij toe gesprint en vlak voordat ik de bal wilde oppakken, beet de hond in mijn hand. Het deed wel even pijn, maar het was niet een heel heftige hondenbeet. Ik zag wel de tanden van de hond in mijn hand staan, maar ik merkte dat de hond zich wel probeerde in te houden en mij niet vol wilde bijten. Ik was wel geschrokken van de beet, maar als ik logisch had nagedacht kon ik zo’n actie aan de ene kant ook wel verwachten.

Uiteindelijk viel het reuze mee

Door de beet van de hond liet ik de bal los waarna de hond de bal oppakte en terug rende naar zijn baasje. Het baasje heeft het niet goed kunnen zien, want die stond op een grote afstand te kijken. Ik ben daarna even naar hem toe gelopen om te vertellen wat er zojuist gebeurd was. Daarbij legde ik ook uit dat het van mij geen handige actie was en dat de hond het waarschijnlijk per ongeluk had gedaan. De man van de hond gaf aan dat zijn hond normaal nooit agressief gedrag vertoond, maar dat hij wel erg gesteld is op zijn bal. Op het moment dat iemand aan zijn bal zit, kan de hond wel erg dominant overkomen. Na even gesproken te hebben, ben ik richting huis gegaan. Ik heb even mijn handen gewassen en schoon gemaakt om eventuele infecties te voorkomen. Ik heb er nog een avondje last van gehad, maar de dag erna was er vrijwel niks meer aan te zien.