Lekker op vakantie met je kids

Als ouder wil je je kind natuurlijk de beste opvoeding geven. Daar komt uiteraard veel bij kijken. Het is belangrijk dat je als ouders op een lijn zit wat de opvoeding betreft. Daarnaast denk ik dat het ook belangrijk is dat je je kind wat van de wereld laat zien (als dat financieel kan). Het kan zijn dat dit goed is voor het zelfvertrouwen van je kind. Verder krijgt je kind wat mee van andere culturen. Dit maakt zijn of haar wereld groter. Waar ik achter kwam is dat het boeken van last minutes een makkelijke manier om dat voor elkaar te krijgen.

Voordelen

Last minutes zijn vaak voordelig te boeken. Je kan vaak zonnige bestemming uitkiezen als het in Nederland bijvoorbeeld niet echt mooi weer is. Daarnaast zijn er ook tijdens de schoolvakanties vaak veel mogelijkheden. Verder zie ik het als groot voordeel dat bij de meeste last minutes alles is inbegrepen. Dus niet alleen de vlucht is geregeld maar ook de transfer en het hotel of appartement. Let wel even op voor welke optie je gaat. Bij sommige last minutes is het eten inbegrepen en bij anderen niet.

Mocht je ook nog wat tijd voor jezelf willen tijdens zo’n vakantie dan is dat vaak ook mogelijk. Bij verschillende hotels is vaak wel een animatieteam aanwezig. Het ligt er dan natuurlijk vooral aan hoe oud je kind (eren) is/zijn. Als laatste voordeel zie ik dat je kinderen leren contact maken met andere kinderen die ze niet vanuit hun veilige omgeving kennen zoals school of een sportclub. Het kan zelfs zijn dat ze contact gaan leggen met kinderen die een andere taal spreken. Dit kan een groot voordeel zijn voor de communicatieve vaardigheden van je kind

Nadelen

Altijd als er voordelen zijn, zijn er ook wel weer nadelen te bedenken. Het is maar hoe je er zelf mee omgaat. Zo zijn de vertrekdata vaak wat minder flexibel en vlieg je met prijsvechters. Dit kan betekenen dat je heel vroeg in de ochtend moet vliegen. Aan de andere kant heb je dan nog wel de hele dag over op je vakantiebestemming. Een ander nadeel kan zijn dat je voor een last minute niet alle bestemmingen kan kiezen die je graag zou willen. Reisorganisaties hebben vaak een wat beperkter aanbod aan bestemmingen. Voordeel daarvan is dat de prijs daar ook naar is. Je kan uiteraard wel gewoon kiezen waar je het liefst naar toe gaat.