Je kind op een nieuwe sport

Sporten is belangrijk

Het is om vele verschillende redenen belangrijk om je kind al vanaf jonge leeftijd aan sport te laten meedoen. Niet alleen omdat je kind daardoor gezonder, dunner en energieker zal zijn maar ook omdat het vele gewoontes en levenslessen al op jonge leeftijd aan een kind leert. Zo zal een kind meer sociaal zijn met andere kinderen, discipline leren en een verbeterde motoriek hebben. De vraag is daarom niet of je kind aan een sport moet beginnen maar meer welke sport. Er zijn natuurlijk de altijd populaire sporten zoals hockey, voetbal en tennis maar als je kind dit niks vindt of jij vindt het niks voor je kind, kun je ook voor een andere sport kiezen.

Trampolinespringen

Een van de meer originele opties voor een sport is trampolinespringen. Dit lijkt misschien apart aangezien een trampoline meer iets is voor in de achtertuin om de kinderen mee zoet te houden in de zomer. Desondanks is trampolinespringen toch ook daadwerkelijk een serieuze sport. Het is een onderdeel van turnen dat zo groot is dat het ook meteen al exclusief beoefend kan worden.

Trampolinespringen is dan ook een olympische sport waarin er drie verschillende disciplines onderscheden worden. Er is namelijk trampoline, trampoline synchroon en dubbele minitrampoline. Een van de mooiste disciplines is het zogenaamde synchroonspringen. Bij synchroonspringen, springen twee springers precies dezelfde combinaties op hetzelfde moment. Ze springen wel op afzonderlijke trampolines natuurlijk anders gebeuren er ongelukken.

Op sport of in de tuin

Het is natuurlijk ook altijd een goed idee om gewoon een trampoline aan te schaffen voor je kind of kinderen en ze daar recreatief op te laten springen in de achtertuin. Ikzelf heb vroeger ook met veel plezier een trampoline gehad en jarenlang gebruik van gemaakt. Veel ouders zijn bang dat als ze een trampoline kopen het kind er een of twee keer gebruik van zal maken en daarna het niet meer interessant vindt. Maar dit gebeurt waarschijnlijk niet. Als je kind enigszins sportief is aangelegd zal hij er elke zomer weer vele dagen op doorbrengen. Onderschat ook niet de vele verschillende manieren die kinderen vinden om met de trampoline te spelen. Dit gaat veel verder dan slechts springen.

Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk om een trampoline als verstopplek te gebruiken, door eronder te kruipen. Een andere leuke truc met en trampoline is om er in de zomer de watersproeier op te zetten. Zo kunnen kinderen op een hete dag tegelijkertijd trampoline springen en afkoelen.