Kinderfeest in Eindhoven

Ik was op zoek naar de partij voor partytent huren Eindhoven en omstreken. Ik had namelijk een verjaardag eraan kwamen van mijn tweeling, en met dit weer was het duidelijk dat het een buitenfeestje moest worden. Daarentegen wilde ik ook niet dat de kinderen constant ingesmeerd moesten worden. Het thema voor het feestje was namelijk piraten.

De logistiek van een piratenfeestje

Ik had al een badje gevuld waar ze met zijn allen in konden. Maar met deze hitte was er een duidelijk probleem: verbranden. Als alles volgens plan zou gaan zouden ze waarschijnlijk vrijelijk in en uit het badje gaan. Waterproof of niet, daar kan geen enkele zonnebrand tegen op. Ik moest dus behalve een smeerservice ook een overdekte plek hebben waar ze uit de zon konden zitten. Ik had even nagedacht over binnen, maar dan zou de hele keuken waarschijnlijk een waterballet worden. Een vriendin stelde voor dat ik een partytent op zou zetten. Het was echter bijna de hele klas, en mijn party tent zou dat nooit redden. Opeens besefte ik me dat ik wel eens van die joekels heb zien staan bij feesten en partijen, die stretchtenten. Zo eentje zou perfect zijn ervoor, en meteen passen in het thema van piraat. Onder het zeil kan je het dan noemen. Na wat rekenwerk begrepen we ook dat een bad niet genoeg zou zijn. Uiteindelijk vonden we ook een mooie partij waar we een joekel van een bad konden huren. Na wat zoeken vonden we ook de kers op de taart, opblaasbare piratenboten om op te drijven. Met twee stuks in huis konden we er op rekenen dat er een piratengevecht zou ontstaan.

De dag zelf

Uiteindelijk was mijn verwachting van de smeer dienst helemaal uitgekomen. Aan de lopende band was het insmeren geblazen. Gelukkig was een van de moeders bereid in de middag te helpen, wat bij piek zon ervoor zorgde dat iedereen goed ingesmeerd bleef. Het was dolle pret. Er kwamen al snel twee kampen die elkaar verwoed probeerde te enteren, wat het hele bad in rep en roer bracht. Toen iedereen uitgeput was was het tijd voor de taart. We konden bij de lokale bakker een taart regelen met een piraten motief, welke goed in de smaak viel zowel qua uiterlijk als qua vulling. Met de buikjes vol was het een op en neer tussen de tent en het zwembad. Het was een prachtige dag, en hij heeft ontzettend genoten.