Zo geklust! Niet verprutst!

De herfst komt er weer aan en daarmee ook de herfstvakantie! Vaak komen we er in de herfst achter wat we in en rondom het huis missen. De herfstvakantie is dan de uitgelezen tijd om er iets aan te doen. Zeker als je twee rechterhanden hebt, ga je graag met gereedschap in de weer om het klusje te klaren. Maar ook als er niets mankeert, wil je wellicht de tijd gebruiken voor een nieuw project. In deze blog vertel ik hoe je dat aanpakt. Lees je mee?

Soorten projecten

Er zijn dus verschillende soorten projecten, maar dat was waarschijnlijk al duidelijk. Ik focus me voor deze blog op twee algemene soorten: de klus voor in en rondom het huis en het eigen project. De eerste is over het algemeen een praktische klus en vaak ook nodig. De laatste heeft meestal te maken met creativiteit en is dus vooral vanuit een hobby om iets te maken. Bepaal voor je aan de slag gaat in welke categorie jouw klus valt.

Beginneling of expert

Je doet er goed aan om met een kritisch oog de moeilijkheidsgraad van de klus in te schatten. Zo weet je beter of het iets is dat binnen jouw vaardigheden valt. Het kan namelijk zomaar zijn dat je iets aan wilt pakken dat te hoog gegrepen is en daardoor nooit afkomt of dat het juist veel te makkelijk is en daardoor saai wordt.

Wat heb je nodig?

Als je die twee punten uitgezocht en bepaald hebt, kan je aan de slag. Tenminste, zodra je weet wat je allemaal nodig hebt. Om te weten wat je nodig hebt, maak je een lijstje. Daarover vertel ik je later meer. Wanneer je gaat klussen, heb je hoe dan ook goed gereedschap nodig. En dus moet je Milwaukee gereedschap kopen. Zo weet je zeker dat het daar in ieder geval niet aan kan liggen. Toch fan van een ander merk? Oké dan, Makita gereedschap van Bouwmaat is ook een van onze favorieten.

Gestructureerd aan de slag

En als alles dan in huis is, kan je echt beginnen. Door op tijd voor te bereiden, weet je zeker dat je in de herfstvakantie aan de slag kunt. Het is toch niks om voor iedere stap naar de bouwmarkt te moeten omdat je weer wat vergeten was? Met een lijstje voorkom je dat en weet je ook nog eens precies wat je te doen staat. Handig, makkelijk én leuk!