Help, mijn kind heeft een hekel aan shoppen!

Stel je wilt even wat nieuwe kleren halen voor je kind, je bent al een tijdje aan het zoeken op DSQUARED kids, maar jouw kind kan gewoon niets uitkiezen. Je denkt dat het aan de site ligt, dus je stap even over naar Kenzo, maar weer, je kind is afgeleid en heeft er helemaal geen zin in. Tja, dat kan een probleem zijn. Dus je kind houdt niet van shoppen, en niet eens online. Misschien moet je dan maar wat andere manieren bedenken.

Koop gewoon wat

Slecht idee? Dat kun je denken, maar je moet natuurlijk ook altijd om de bon vragen, en als je het online bestelt, dan moet je er zeker van zijn dat je het terug kan sturen als het niet goed is. Als jij gewoon een aantal kledingstukken koopt en dat meeneemt, dan zal het probleem al veel kleiner zijn. Want als je kind het echt niet mooi vindt, nou, dan gaat die het ook vast en zeker niet aantrekken, dus dan weet je dat je het weer terug kunt sturen. Maar misschien vind je het wel veel te ingewikkeld om het op deze manier te doen, nou ja, dan moet het dus anders.
DSQUARED kids

Gewoon meenemen naar de stad

Ja, misschien zullen ze het er niet mee eens zijn, en zijn ze wel de rest van de dag boos op je, maar hé, als je kind nieuwe kleren nodig hebt, dan moet dat maar. Neem ze gewoon eventjes mee een aantal winkels in, zeg dat jullie weer naar huis gaan zodra je kind iets uitzoekt, en dan zullen er al snel keuzes gemaakt worden. Want als ze er daarna weer vanaf zijn, dan zul je zien dat ze opeens wel keuzes kunnen maken.

Geef ze een beloning

Leg ze uit dat jullie gewoon even op zoek gaan naar wat nieuwe kleding omdat het nu echt wel tijd is, en als ze het daar niet mee eens zijn, beloof ze een beloning als jullie klaar zijn. Zeg bijvoorbeeld dat ze ook nog iets moois mogen uitzoeken (anders dan kleding natuurlijk) zodra jullie klaar zijn, en dan wordt het stukken leuker voor jou, maar ook voor je kind. Dan hoef je niet te zuchten en te steunen omdat je kind steeds afgeleid is, want iedereen wil wel een kleinigheidje doen als ze er een beloning voor krijgen. Shoppen met kinderen is lang niet iedereens favoriete bezigheid, maar af en toe moet het wel, dus maak er het beste van.