Magneetvissen met de hele familie!

Er zijn ontzettend veel schatten te ontdekken in je omgeving, ze kunnen zelfs dichterbij zijn dan je zelf denkt. Met magneetvissen gaat de onderwaterwereld voor je open. Bezoek een rivier, meer of pond bij jou in de buurt en kom er zelf achter wat voor geheimen te vinden zijn op de bodem van het water. Veel mensen zijn je voorgegaan, die al veel hebben ontdekt: van verloren motors tot aan artefacten uit de Tweede Wereldoorlog!

Vismagneten voor de echte professionals

De vismagneet kopen waarmee je te werk gaat groeit met je mee. Hoe beter jij wordt als magneetvisser, hoe sterker het materiaal wordt waarmee jij te werk gaat. Als beginner kun je namelijk het beste starten met een vrije lichte magneet. In dit geval ligt de trekkracht tussen de 75 en 150 kilogram. Als je eenmaal doorhebt hoe je om moet gaan met een vismagneet en je graag wilt doorgroeien in deze hobby, dan kun je kiezen voor een zwaardere vismagneet. De magneten lopen op tot zo’n 750 kilogram, wat geen makkie is voor de beginners onder ons. Daarom is het belangrijk dat de vismagneten meegroeien met jouw ervaring, zodat je leert te werken met het beste materiaal. 

Als magneetvisser met al veel ervaring op je naam, moet je natuurlijk kiezen voor een neodymium magneet kopen. Deze magneten zijn ontzettend sterk, een kracht waar veel andere magneten niet aan kunnen tippen. De beste vismagneten zijn daarom gemaakt van dit materiaal. Door de ontzettend hoge trekkracht is het belangrijk dat je veilig omgaat met neodymium magneten om ongelukken te voorkomen. Magneetvissen is hartstikke leuk en spannend, maar vergeet niet om veiligheid altijd als prioriteit te stellen!

Vismagneten voor de kleintjes

Graag met je kind op pad? Dat kan, want magneetvissen is geschikt voor jong en oud! Er bestaan vismagneten speciaal voor de jongeren onder ons die nog niet zoveel gewicht aankunnen als een volwassene. Deze kinder magneten hebben een trekkracht van rond de 50 kilogram, een stuk behapbaarder dan de trekkracht van een standaard vismagneet. Voor de kleinsten onder ons kunnen de magneten misschien nog te sterk zijn. Dit hoeft echter niet de pret te bederven: gebruik in plaats van een magneet speciale magneettape! Deze tape plak je op niet-magnetisch object, zodat het voorwerp nu een magnetische werking hebt. Zo kun je je kind het gevoel van magneetvissen meegeven, zonder dat ze gevaar lopen. Maak van magneetvissen een tripje voor het hele gezin!