Vakantie in eigen tuin

De afgelopen zomer was het natuurlijk moeilijk om te reizen en hebben wij er als gezin voor gekozen om niet op vakantie te gaan. Het is toch een ander gevoel als je op een mooie locatie bent, maar je constant rekening moet houden met maatregelen als afstand en mondkapjes. Wel hebben wij uitstapjes gemaakt en zijn wij daagjes weg geweest, maar we hebben elke nacht in ons eigen bedje geslapen. In de eerste instantie leek me dit heel moeilijk doordat kinderen soms makkelijk verveeld raken. Het bleek ons echter veel gemakkelijker af te gaan dan verwacht. In deze blog geef ik tips om een vakantie in je eigen land en woning top te maken.

De tuin

Om veel tijd in de tuin te kunnen besteden is het natuurlijk belangrijk dat deze voor verschillende activiteiten gebruikt kan worden. Zo hebben we een paar ligstoelen waar wij van de zon kunnen genieten terwijl de kinderen in een opblaaszwembad kunnen afkoelen. Ook staat er een salta trampoline waar de kinderen hun energie op kwijt kunnen. Daarnaast zijn we afgelopen lente samen een moestuintje gestart, zodat ze kunnen zien hoe voedsel gemaakt wordt. Zo leren ze ook nog wat. Ze lijken het redelijk leuk te vinden, want ze bekijken dagelijks de voortgang en geven ze de plantjes zelf water. Ik heb voor relatief makkelijke planten gekozen, namelijk tomaat en aardbei. Daarnaast heb ik ook een muntplantje en een salieplant geplaatst. Zo kunnen ze thee drinken uit eigen tuin. Hopelijk kunnen we in de toekomst ook genieten van fruit en groente uit eigen ruin. Ook hebben we in de tuin een lounge-set staan zodat we ook in de schaduw kunnen afkoelen. Daarnaast kunnen we de loungeset in de avond gebruiken om op te dineren. We hebben best vaak de bbq gebruikt en zodoende is de tuin deze zomer veel gebruikt.

Uitstapjes

Uiteraard was het af en toe wel nodig om het huis even te ontsnappen, anders komen de muren op een gegeven moment wel op je af. Zodoende hebben we ongeveer 2 keer per week een uitstapje gedaan. Zo zijn we een paar keer naar het strand geweest met zij allen. We hebben de kinderboerderij bezocht en hebben meerdere keren gepicknickt in het park. Daarnaast hebben we een boswandeling gedaan en zijn we een paar keer op rustige dagen uit eten geweest. Al deze activiteiten samen gaven toch het gevoel van vakantie dat je in het buitenland normaal ook ervaart.