Scholen begonnen, spullen vervangen?

Nu school weer begint is het altijd snel duidelijk wat slijt. Spullen die sporadisch gebruikt werden in de zomer zijn nu weer vol in gebruik. Helaas betekent dat ook dat dingen stuk kunnen gaan. Als een favoriet stuk speelgoed sneuvelt zijn ze natuurlijk ontroostbaar. Iets wat de hele vakantie in perfecte staat was haalt twee dagen school niet. Eenmaal daar zijn ze toch met hun hoofd ergens anders bij. Gelukkig gaat bij functionele spullen het vervangen makkelijker. Met wat planning vooraf zijn de meeste dingen zo vervangen. Een mooi excuus om alvast te kijken wat er is. Wat kan je verwachten dat in het schooljaar slijt?

Schoenen

De meeste kinderschoenen maken de meeste meters als ze buitenspelen. Met het warme weer achter de rug zijn de meeste schoenen aan het eind van hun latijn. Al zal er natuurlijk bij hoog en laag beweerd worden dat er met hun favoriete schoenen niks mis is. School is regelmatig de genadeklap omdat de ondergrond binnen veel grip heeft. Het harde afzetten en plotsklaps stoppen is al snel te veel voor de zool of de veters van hun schoenen. Het is dus goed om je alvast te oriënteren. 

Fiets

Fietsen gaan niet zo snel stuk, maar het is wel onhandig als ze stuk gaan. Als je ze opeens een weekje moet brengen gaat dat dwars door je planning heen. Zeker de jongens willen nog wel eens het uiterste opzoeken met hun fiets. Het kan daarom geen kwaad om naar een jongensfiets te kijken. Er zijn allerlei signalen waar ik naar kijk die me vertellen wanneer een fiets er doorheen is. Dan moet je denken aan banden die steeds vaker opgepompt moeten worden, een ketting die lossig zit of een kleine inzinking steeds als je fietst. Als er meerdere van dit soort signalen zijn is het waarschijnlijk tijd om rond te kijken.

Hard plastic

Als het gaat om hard plastic komt de schade onverwacht en meteen. Het is toch kwetsbaar, zeker als ze het mee naar school nemen. Die tas gaat natuurlijk alle kanten op. Dan is er weinig kans voor de broodtrommel of drinkbeker. Als het om deze kleine spullen gaat, is een voorraad het allerhandigst. Als een fiets of de schoenen stuk gaan neem je de tijd om naar de winkel te gaan. Maar als je zelf weer aan de slag bent kan het je zo vier of vijf keer gebeuren dat je weer zoiets moet halen. Het is gemakkelijker om dat alvast meteen te doen.