Op zoek naar een mooie matrasvlieger?

Een matrasvlieger? Wat is dat, zul je misschien denken bij het lezen hiervan. Een matrasvlieger wordt ook wel eens een powerkite genoemd. Het zijn vliegers zonder stokken met luchtkamers. Je kunt ze bijvoorbeeld ideaal gebruiken op het strand. Wie kan ze zoal gebruiken? Je kunt een matrasvlieger als hobbyist gebruiken, maar ook ter voorbereiding op het kitesurfen. Kitesurfen is surfen op het water met een vlieger. Je kunt verschillende matrasvliegers kopen. Hieronder wat meer info!

Welke matrasvlieger past bij jou?

Je hebt diverse matrasvliegers maar welke past nu bij jou? Ze zijn er met twee drie of vier lijnen maar ook in een versie speciaal voor kinderen. Je hebt de matras- en de stuntvliegers. De matrasvliegers kun je dus bijvoorbeeld gebruiken, als jouw doel is om een echte kitesurfer te worden! Zo kun je vast wat oefenen. Maar misschien vind je het gewoon leuk om met een matrasvlieger te experimenteren, dat kan natuurlijk ook. Met stuntvliegers kun je meer snelheid in de lucht maken. Dus als je van een wat ruigere vlieger houdt, kun je voor de stuntvlieger kiezen. Te gekke bochten en andere trucjes kun je eenvoudig maken met de stuntvlieger! Misschien heb je dit anderen wel eens zien doen op het strand.

Nog meer om rekening mee te houden…

Als je kijkt naar een vlieger die bij jou past moet je ook nog met een aantal andere dingen rekening houden. Niet alleen voor welk doel je hem wilt gebruiken maar ook welke vlieger past bij jouw lichaamsgewicht en kracht. Voor de stuntvlieger heb je bijvoorbeeld veel kracht in je armen nodig en een goede stevige grip in je handen. Daarnaast is jouw lichaamsgewicht van belang. Je wilt natuurlijk niet een te ruige vlieger kopen en mee getrokken worden de lucht in. Ook moet je letten op de gemiddelde windkracht in een bepaalde gebied, en het niveau van de powerkiter ofwel de persoon die hem koopt. Ben je een beginner of een gevorderde? Daar kies je dan de juiste matrasvlieger of powerkiter op uit. 

Welke maat en merk?

Ook de maat is dus van groot belang. Welke maten passen nu bij jouw lichaamsgewicht? Hierboven is al gezegd dat een zware matrasvlieger logischer wijs bij een zwaar persoon past. Iemand van 90 kilogram doet er wijs aan een matrasvlieger te kopen van 3,5 tot 4,0 m². En een wat lichter persoon, van 60 kilogram, kan het beste een vlieger van 2,0 tot 2,5 m² aanschaffen. Welk merk je het beste kunt kopen, hangt af van persoonlijke smaak. Sommige merken combineren de powerkite met een mountainboard. Als je meer gerichte informatie wilt over welke matrasvlieger bij jou past, kun je deze inwinnen bij een ervaren surf & kitespecalist.