Dekbedovertrekken voor een ontspannen slaapkamer

We spenderen veel van onze tijd in onze slaapkamer. Ook al zou je dat misschien niet meteen denken. Voor veel mensen is hun bed vooral de plek waar ze tot rust kunnen komen na een lange dag werken. Maar vergeet niet dat we er ook televisie kijken, gesprekken voeren en soms zelfs ons ontbijtje nuttigen. Het is dus niet alleen belangrijk dat je bed heerlijk aanvoelt, maar ook dat je bed er aantrekkelijk uitziet. En dat creëer je natuurlijk met een mooi en zacht dekbedovertrek. Hieronder staan drie dekbedovertrekken die garant staan voor een slaapkamer die rust en ruimte uitstraalt. Terwijl je slaapt én wanneer je wakker bent.

Lichte kleuren

Wil je een ontspannen gevoel creëeren in je slaapkamer? Maak dan vooral gebruik van lichte kleuren. Denk aan wit, beige, lichtbruin en lichtgrijs. Deze kleuren kunnen de ruimte niet alleen optisch groter laten lijken, maar geven ook zo min mogelijk afleiding. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller tot rust komt en eerder in slaap kunt vallen. Overigens is ook goed om de lichte kleuren op meerdere plekken in de slaapkamer terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan de muren en de kasten. Hoe minder felle, harde kleuren in je slaapkamer, hoe minder prikkels je brein binnenkrijgt. Wil je toch graag een kleurtje toevoegen? Denk dan aan aardetinten, zoals bruin of groen.

Pip dekbedovertrekken

Misschien ben je al bekend met het populaire merk Pip Studio. Dan komt het voor jou vast niet als een verrassing dat het Pip dekbedovertrek op dit lijstje staat. Deze dekbedovertrekken zijn namelijk enorm populair geworden door hun natuurlijke uitstraling. De Pip dekbedovertrekken zijn vrijwel allemaal voorzien van een print én een fel kleurtje. Je zou misschien zeggen dat deze dekbedovertrekken té druk zijn voor een ontspannen slaapkamer, en toch is dat alles behalve waar. Door de bloemen designs, weten ze de natuur naar binnen te trekken. Waardoor ze een zeer gewilde eyecatcher zijn in iedere slaapkamer.

Satijnen dekbedovertrek

De populariteit van de satijnen stof is in de afgelopen jaren enorm gestegen. Dit komt onder andere doordat het slapen op een satijnen kussensloop enorm goed voor je haar bleek te zijn. Zo zou je haar er bijvoorbeeld minder statisch van worden. Nu wil je natuurlijk eenheid tussen je kussen en dekbedovertrek, en dus kiezen we massaal voor een satijn dekbedovertrek. Gelukkig is satijn niet alleen goed voor je haar, maar ook heerlijk voor de huid. De stof beweegt namelijk goed mee met je lichaam, en houdt de warmte goed vast. Hierdoor zul je het 's nachts niet snel koud krijgen. Daarnaast is de stof ook nog eens heerlijk zacht. Waardoor je snel slaapt als een baby.