traditie getrouw de Nederlandse vlag aan de gevel

De Nederlandse vlag, het symbool voor een trots en liefdevol Nederland. Een symbool wat al eeuwen oud is en in heel erg veel boeken wordt gebruikt om Nederland aan te duiden.
De Nederlandse vlag wordt ook heel veel gebruikt in de sport, wanneer meerdere landen tegen elkaar spelen en de supporters op de tribune hard juichen met een Nederlandse vlag in de handen. Het is altijd een kippenvel momentje.

 

Vlag op halfstok

De Nederlandse vlag wordt wel minder gebruikt aan de gevels. Waarom eigenlijk? Vroeger had bijna iedereen een Nederlandse vlag buiten hangen met Koninginnedag en op 4 en 5 mei, maar tegenwoordig heeft minder dan de helft nog de vlag van het vaderland aan de gevel. Ik vind dat jammer, het is een mooi symbool en voor de 3 keer in het jaar, waarvan 1 dag op halfstok uiteraard. Overigens zie je rond mei/juni wel heel veel Nederlandse vlaggen buiten hangen, op het moment dat de scholieren van de middelbare school zijn geslaagd voor hun examens.
Nu vraag is mij af, is het zo dat men tegenwoordig geen vlag meer heeft hangen, of vinden mensen het een verstofte traditie? Ik vind dat het erbij hoort, het is het stukje trots en waardering voor Nederland, nietwaar? Voor een paar tientjes heb je al een vlag, is dus geen wereld bedrag. Of weet men niet waar je goedkoop de Nederlandse vlag kunt kopen?

 

Nieuwe trend onder de Nederlandse vlaggen

Ja echt waar, er is sinds een aantal jaar een nieuwe trend opgedoken rondom de Nederlandse vlag, namelijk op de boten van tegenwoordig.
Nu heb ik het niet over de echte scheepsboten die al jarenlang de Nederlandse vlag gebruiken als aanduiding van land van herkomst, maar over de het sloepverkeer op het water.
Het is niet eens zo zeer dat het wordt gebruikt om aan te duiden uit welk land de boot komt, maar gewoon omdat het gezellig staat!

 

Welcome home

Als hobby heb ik (ja echt waar) naar Schiphol gaan en mensen kijken. Waarom? Omdat het gewoon leuk is om het gedrag van de mens te bestuderen. Juist op Schiphol is dit leuk, mensen hebben haast om bij de gate te komen, mensen zijn verdrietig want hebben net afscheid genomen voor een lange periode of de zonnestralen spatten ervan af op het moment dat ze in hun Hawaii overhemd aan komen lopen.
Toch vind ik het de aankomsthal de leukste plek om mensen te kijken. Hordes met mensen staan klaar met ballonnen bloemen en vaak de Nederlandse vlag. Bij het zien van thuiskomst van de reizigers gaat je hart toch wel smelten. De Nederlandse vlag geeft toch het welcome home gevoel, terug in het koude kikkerland.