Goed voorbereid met de kinderen op vakantie begint met care plus

Vakantie met de kinderen kan een schrikbeeld zijn, voor ouders, maar ook voor de medereizigers. Toch zijn gelukkig niet alle kinderen rijp voor een stripboek, als de held van het verhaal.

Een goede voorbereiding is voor iedereen belangrijk.

Voor reizen naar een aantal vakantielanden is het noodzakelijk ruim voor de afreisdatum bepaalde inentingen te hebben. De kleding die je in Nederland draagt, is voor de meeste vakanties niet geschikt en in sommige landen niet gewenst. Een mooi T-shirt met kussende lippen kan echt niet in de meeste Arabische landen bijvoorbeeld. Een korte broek kan voor de meeste kinderen, volwassenen moeten soms voorzichtig zijn.

Gezondheid op reis is zeker voor je kinderen heel erg belangrijk. De vakantie is immers een tijd van ontspanning, avontuur en nieuwe omgevingen beleven, nieuwe vriendjes maken.

Ga daarom met de hele familie naar de huisarts, artsenpraktijk of naar een ziekenhuis om na te gaan welke maatregelen je kunt nemen om ziekten te voorkomen. Inentingen zijn helaas niet altijd mogelijk en dus moet je de kinderen extra voorbereiden.

Een klamboe leren gebruiken.

In een tent wonen is leuk, maar je eigen tent boven je bed dat is geweldig. Ga je op reis naar een land waar muskietennetten gebruikt worden, koop er dan nu al een voor de kinderen. Goed omgaan met een muskietennet kan levens redden in landen waar malaria voorkomt, maar dat duurt een tijdje. De wereld vrij maken van malaria is een missie voor Care Plus, dus tegen malaria zijn daar hulpmiddelen te vinden.

Als je kinderen voor de vakantie al leren omgaan met het muskietennet is het een gewoonte wanneer ze in een hotel overnachten. Het gebruik van sprays en andere middelen om malaria te voorkomen is niet ideaal, maar Care Plus brengt verschillende sprays op de markt die wel gebruikt kunnen worden door kinderen.

Lekker verbrand bestaat niet.

Tropische ziekten zijn niet het enige dat je moet voorkomen op reis. Een verbrande huid door de zon dat ziet er misschien uit alsof je verre reizen maakt en een heel avontuurlijk leven lijdt. Maar een verbranding is gevaarlijk, hoe klein ook. En we vergeten vaak dat de huid niet alleen een bedekking is. Het is een van de grootste organen van het menselijk lichaam!

De huid is een heel erg luxe duikpak. Waterdicht, verwarmend, maar ook afkoelend, de vochthuishouding onderhoudt de huid, helemaal zonder moeite, het afstoten van gassen en zouten, de productie van vitamine D. Zo maar een kleine greep uit alles wat de huid allemaal kan. Daar moet je goed mee omgaan, ook als kind. Met care plus heb je alle middelen bij de hand die je nodig hebt om goed voor je eigen duikpak te zorgen, ook in de zon.