Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van geld financieren?

Let op, geld lenen kost geld. Dit is een slogan die je vaak hoort op de radio en andere reclames. En dat is niet voor niets. Maar soms zit je gewoon krap bij kas en is het nodig om wat geld bij te lenen. Je wilt een lening afsluiten om je gedroomde motor te financieren? Of je besluit net om je huis te verduurzamen en zonnepanelen te nemen? Ook dit kan een forse investering zijn. In dit artikel lees je over verschillende mogelijk manieren om te financieren. 

 

Wil je een motor laten financieren?

Besluit je om een motor financieren dan kan je het best voor een persoonlijke lening kiezen. Een persoonlijke lening houdt in dat je in één keer het bedrag wat je nodig hebt leent en per maand terugbetaalt. Dit is ideaal, want dan weet je gelijk waar je aan toe bent en welk bedrag je per maand voor de lening opzij moet zetten. Besluit je een motor te kopen dan brengt dat wel extra kostenposten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de verzekering, wegenbelasting, onderhoudskosten, benzinekosten en een ART goedgekeurd slot. Advies in deze luidt dan ook dat je al deze kosten mee moet nemen in je begroting voordat je een lening afsluit. Ook is het slim om rekening te houden met de levensduur van je gedroomde motor. Je wilt natuurlijk niet nog aan het aflossen zijn terwijl de motor zijn beste tijd heeft gehad.

 

Wil je zonnepanelen financieren?

Als je wilt bijdragen aan een gezond en duurzaam milieu dan kan je overwegen om zonnepanelen te installeren. Op de lange termijn haal je de kosten er makkelijk uit en het is ook nog eens een heel goed voor het milieu. Maar dit kan een aardig investering zijn en daarom bestaat er dan ook de mogelijkheid om zonnepanelen financieren. Zo maak jij je huis toekomstproof. 

 

Wil je een boot financieren?

Voor veel mensen is het een droom, een eigen boot op het water waarmee je in de zomer heerlijk kunt varen. Zoals ook bij de motor kan je de boot als persoonlijke lening afsluiten. Zo leen je in één keer het hele bedrag en weet je wat je per maand moet afbetalen. Dat geeft een stukje zekerheid en kom je niet voor rare fratsen te staan. Zo kan je zo snel mogelijk genieten van het varen door die mooie grachten of het prachtige Nederlandse landschap.