Koukleumen is verleden tijd

De dagen in het najaar voelen korter en de temperatuur daalt. Dus ben je liever binnen dan buiten. Een goed excuus om eerder je bed in te kruipen. Alleen is het niet erg aantrekkelijk om onder de dekens te kruipen als je bed nog koud aanvoelt. Een elektrische deken biedt hier de uitkomst. Je kent waarschijnlijk wel de gewone uitvoering die je op je matras legt, maar dit ligt niet altijd even prettig en comfortabel. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een elektrische bovendeken aan te schaffen. Deze leg je eenvoudig bovenop je dekbed. Zo houd jij jezelf heerlijk warm en is koukleumen verleden tijd. 

Wat is een elektrische bovendeken

Een elektrische bovendeken is een deken die je over je gewone dekbed heen kunt leggen. Daarnaast is deze soepeler dan een gewone elektrische deken. Elektrische bovendekens zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Meestal worden ze voor eenpersoons of tweepersoons bedden gemaakt. Grotendeels bestaan ze uit fleece materiaal. Hierdoor is hij ook erg geschikt om te gebruiken op de bank als je bijvoorbeeld een film aan het kijken bent. Of neem je elektrische deken mee op vakantie. Doordat ze vaak soepeler zijn dan gewone elektrische dekens kan je ze eenvoudig opvouwen en nemen ze weinig ruimte in beslag. Ideaal voor een pyjamaparty ergens anders of op skivakantie toch?

Verschillende warmtestanden

Vaak beschikt een elektrische bovendeken uit verschillende warmte standen. Deze variëren van 2 tot 5 standen meestal. Of de producent kiest ervoor om nauwkeurig de temperatuur te tonen via een display. Zo is er een temperatuur in te stellen voor iedere koukleum! 

Geen kans voor oververhitting

Bijna alle elektrische dekens beschikken over een automatische schakelaar die je kan instellen wanneer hij uit moet gaan. Zo voorkom je oververhitting van je lichaam en kan je veilig in slaap vallen. Sommige schakelen zichzelf al uit na drie uur. Zo kan je veilig in slaap dommelen zonder dat je midden in de nacht wakker wordt met een oververhit hoofd. Ook zijn alle producenten verplicht om allerlei keurmerken te halen waardoor de dekens altijd brandveilig zijn. Bij oververhitting zal een deken zichzelf uitschakelen. Dus je kan een elektrische bovendeken met een gerust hart gebruiken.

Gewoon in de wasmachine

De meeste elektrische bovendekens kunnen tegenwoordig ook gewoon gewassen worden in de wasmachine. Ook wel zo hygiënisch toch? Let erop dat er ook nog steeds veel oude modellen worden verkocht online en in fysieke winkels waarbij dit nog niet kan. Waar je op moet letten is dat het snoer ontkoppelbaar is. Is dit niet het geval? Dan kan deze ook niet in de wasmachine. Kijk altijd even van te voren in de bijgevoegde handleiding.