Een tuintje in deze tijd

De tijd waarin we leven, voelt voor veel mensen vreemd aan. Dat heeft niet alleen te maken met de situatie van de maatschappij maar ook met het milieu. Het weer kan nogal onvoorspelbaar uit de hoek komen. Zo ligt er ineens een pak sneeuw van dertig centimeter op de oprit en over een paar maanden brandt het gras uit je tuin haast weg door de zon. Hoe verzorg je jouw tuintje nu optimaal, hoe maak je hem klaar voor de zomer? In deze blog vertel ik je daar wat meer over. Lees je mee?

Raar weertje

Zoals ik zei, kan het weer onvoorspelbaar uit de hoek komen. Maar we kunnen er ook op inspelen. Zo weten we dat het de afgelopen zomers enorm warm is geweest en kunnen we verwachten dat dat dit jaar weer zo is. Een goed voorbereid mens telt voor twee! Mocht je dingen in moeten kopen voor je tuin om het hete weer voor te blijven en het valt wel mee wanneer het zover is, dan heb je het maar liggen voor het toch ineens omslaat. En ja, het is nu pas februari maar men begint vaak te laat en dan zit je toch weer met een geel gazon.

Vooraf geregeld

Even voorbereiden dus. Maar wat bereid je dan precies voor? In de zomer is vaak uitdroging een probleem, maar ja je kan je tuin ook niet de hele dag water geven. Toch is tuinbewatering de oplossing. Gelukkig kan je hier verschillende systemen voor aanschaffen. Zo zijn er die pas als de zon onder is, beginnen met sproeien maar er zijn ook systemen die de hele dag door ‘druppelen’ en zo dus steeds een beetje water afgeven.

Jij en de zon zitten er bovenop

Op die manier krijgt de zon geen kans om door de druppels op de bladeren heen te branden, het wordt direct de grond in gedruppeld. Geen systeem nodig? Zorg dan wel dat je een goede tuinslang met sproeier hebt en dat de waterdruk goed genoeg is. Je wilt niet er niet achter komen dat je iedere plant apart moet sproeien.

Maak het je makkelijk

Goed, voor nu ligt er nog een behoorlijk pak sneeuw op alle tuintjes in Nederland maar met de juiste voorbereiding maak je het jezelf extra gemakkelijk. Jij hoeft er immers niet meer aan te denken als de tijd komt. En van uitstel komt afstel, dat weten we allemaal.