Drie tips voor verbouwingen aan het huis in 2021

Nu de eerste zonnestralen ons land weer hebben verwarmd, is het tijd om te beginnen met het nadenken over hoe je de rest van dit buitenseizoen gaat besteden. Is het binnen, achter jouw laptop? Of ben je van plan om gebruik te maken van het thuiswerken door een ideale buiten werkplek inrichten?

Als je kiest voor die laatste zijn er een paar dingen waarmee je rekening dient te houden bij het maken van een fijne werkplek in de buitenlucht. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder, want in dit blog worden ze allemaal voor je behandeld!

Goed om te weten is dat dit blog is geschreven vanuit het oogpunt een paar tips mee te geven aan jouw kinderen tijdens de werkzaamheden. Bespreek deze vooral met ze voordat je aan het project begint!

Maak een planning en bespreek deze

Kinderen voelen alles aan. Als er iets niet in de haak is, als de ouders in spanning zitten, of in de stress. Dit zijn veel voorkomende gevoelens vlak voor een verbouwing. Vertel daarom altijd duidelijk aan jouw kleintje(s) of en wanneer er iets staat te gebeuren van dit kaliber.

Als je een planning gaat maken, betrek ze hier dan bij. Vraag ze dingen en laat ze gehoord voelen. Moet je een graafmelding doen omdat je een stuk van de tuin gaat afgraven? Betrek jouw kinderen hier dan bij. Zo weten zij ook wat er gaat gebeuren binnen een korte tijd en kunnen zij zich daarop voorbereiden.

Zijn de werkzaamheden begonnen? Zorg dat je kinderen altijd schoenen aan hebben!

Ook als ze binnen het huis lopen. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat er een splinter, spijker of scherfje van iets afbreekt en op de grond valt. Om te voorkomen dat deze zichzelf een weg baant door het tere huidje van jouw kleintje, is het verstandig ze schoenen te laten dragen. Geef vooral zelf het goede voorbeeld en doe hetzelfde.

Belangrijk hierbij is om ook uit te leggen aan jouw kind wat de risico’s zijn van wanneer er geen schoentjes worden gedragen. Leg alles uit, kinderen begrijpen echt veel meer dan je denkt.

Maak ook afspraken met werklieden

Wanneer je de werkzaamheden niet of deels zelf gaat uitvoeren en er vakmensen over de vloer komen is het misschien verstandig om met hen ook afspraken te maken over wat er wel en wat er niet dient voor te vallen in huis. Hun aanwezigheid kan jouw kinderen namelijk beïnvloeden, zowel op een goede als op een negatieve manier.

Nog even één ding over het doen van een graafmelding: een klic-melding doen via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.