Wilde dieren van de Savanne (recensie)

Maak kennis met de leukste wilde dieren van de savanne. Na elk voorleesverhaal met prenten beland je op een dubbele pagina met foto’s en weetjes. Zo leer je de dieren echt kennen. Dit prentenboek over dieren combineert feiten en fictie.

Recensie
Een leuk en bijzonder boek, waarin verhalen gecombineerd worden met weetjes en feiten over het betreffende dier. Eerst tref je een voorleesverhaal aan en daarna kun je meer te weten komen over het dier, waarover je net een verhaal hebt gelezen.
De dieren die in dit boek voorkomen zijn: de luipaard, struisvogel, nijlkrokodil, de olifant, panterschildpad, nijlpaard, leeuw, giraffe en de zebra.

De vele illustraties en foto’s zorgen voor een kleurrijk geheel. Zelf vind ik de combi van fictie en weetjes/feiten erg leuk gedaan. Zo kun je na het lezen van elk verhaal, ook nog meer te weten te komen over de dieren.

P.s. Binnenkort zullen we o.a dit boek laten zwerven via de actie Nationale Kinderzwerfboekdag, welke dit jaar gehouden wordt op 4 oktober. Want door boeken te laten zwerven, kunnen nog meer kinderen genieten van lezen!
Wilde Dieren van de Savanne –
Marja Baeten en het WNF
Informatief/voorleesboek, hardcover, Uitgeverij Clavis

Bestel dit boek hier bij Bol.com