Een fijne zomer vakantie

Of je nu een goedkope vakantie zoekt in het buitenland of in nederland of hotels rondom Amsterdam zoekt. Je wilt natuurlijk wel een fijne vakantie hebben wanneer je er even tussen uit gaat. En wij helpen je een handje met wat tips om jouw volgende vakantie uit te kiezen. Want we verdienen allemaal wat tijd voor onszelf tussen het werken door. 

Zie je door de bomen het bos niet meer? De droombestemmingen vliegen je om de oren en het ene hotel is nog mooier dan het andere. Hoe kun je daar nou precies de goede vakantie uit kiezen? Lastig! Met deze tips zoek jij met gemak de perfecte vakantie uit.

1. Wanneer wil je op vakantie?

Het liefst zouden we elke maand wel op vakantie gaan, maar we weten ook dat dit bijna voor niemand is weggelegd. Daarom zul je toch echt een keuze moeten maken voor jouw vakantieperiode. Ontsnap je het liefst aan de koude Nederlandse wintermaanden, of kies je voor de bruisende zomermaanden? Iedere periode heeft zo zijn eigen charmes, maar ook iedere bestemming heeft zo zijn beste reistijd. Om de beste vakantie uit te kiezen, bepaal je eerst wanneer je precies op vakantie wilt.

2. Welk klimaat past bij jouw ideale vakantie?

Kan het jou niet warm genoeg zijn, en breng jij je dagen het liefst op een bedje op het strand of langs het zwembad door? Denk dan eens aan Egypte of bijvoorbeeld de Canarische Eilanden. Daar is het namelijk het hele jaar heerlijk warm. Ben je toch liever iets actiever tijdens jouw vakantie? Kies dan voor een bestemming met een gematigder klimaat, zodat het niet te heet is om leuke activiteiten te ondernemen. Mallorca is bijvoorbeeld in lente fantastisch en Griekenland bloeit dan ook helemaal op. Om de perfecte vakantie uit te zoeken, is het goed om rekening te houden met wat je wilt gaan doen, en te letten op de verschillende klimaten in de periode van jouw vakantie.

3. Wat is het budget?

Hoe groot je budget ook is, de prijs van de vakantie speelt altijd een belangrijke rol. Niemand wil te veel betalen, maar ook de kwaliteit moet goed zijn. Bepaal dus hoe veel je bereid bent te betalen en hoe lang je daarvoor weg wil zijn. Een All Inclusive vakantie naar een 5-sterren resort of boek jij last minute een knusse bungalow waar je zelf lekker kunt koken? SUNtip heeft voor elk budget een mooie vakantie!

4. Hoe lang mag de reistijd zijn?

Stap het vliegtuig in, en binnen enkele uren ben je op jouw droombestemming. Vanuit Nederland vlieg je in slechts een paar uurtjes naar Europese zonbestemmingen. In twee uurtjes zet je al voet op zonnige Spaanse bodem. Ben je een avonturier en zoek je het liever verder op? SUNtip heeft diverse verre reizen in het aanbod. Bepaal hoe lang je maximaal onderweg wil zijn en boeken maar!

5. Wat wil je doen tijdens je vakantie?

Ten slotte: welke activiteiten wil je tijdens jouw vakantie ondernemen? Zo is La Gomera bijvoorbeeld een ideale bestemming als je van natuur houdt en graag mooie wandelingen maakt. Mauritius is the place to be wanneer je de jungle en het strand wilt combineren, en Dubai is hét walhalla voor echte shopaholics. Wanneer je bepaalde activiteiten per se wilt doen tijdens jouw vakantie, is het handig om daar rekening mee te houden tijdens het kiezen van jouw vakantiebestemming.