Sterrenwaas (1) – Een Star Wars parodie (recensie)

Lang geleden, in een landstreek heel heel ver hiervandaan… Vermoordde Heer Zwardveder, die naar de donkere zijde van het Gloof was overgelopen, alle Jadenridders. Hij houdt prinses Leïca gevangen om haar de plannen van Zwartburcht te ontfutselen. Zij draagt troubadour Raf-Raf, bijgenaamd R2, op een boodschap door te geven aan een zekere Suzy-Wan de cenobiet: “Je bent mijn enige hoop, Suzy-Wan. Bevrijd me en luister naar dit lied…”

Recensie
Het eerste wat mij opvalt aan dit boek is dat op de achterkant van dit boek alle hoofdpersonen staan. Zo weet je direct wie, wie is. Nu heb ik zelf ooit wel eens een aflevering van Star Wars gezien, maar vond het niet leuk, dus heb er verder nooit naar gekeken. Maar op de voorkant van de strip staat dat deze strip een Star Wars parodie is.

De strip zit vol humor. Ook al zit er een spannend verhaal in deze strip, door de humor wordt alles een stuk luchtiger. Een leuke strip, waarbij zeker gelachen zal worden. En je hoeft echt geen fan van Star Wars te zijn, om deze strip leuk te vinden!
Sterrenwaas 1 – Hervé Bourhis & Rudy Spiessert
Stripboek, paperback, Silvester Strips