Pieterpad Sittard – Susteren

Dit keer een route van station naar station. Best wel lekker om maar een klein stukje met de trein te hoeven, zonder ook nog een (lange) busrit erbij. We zetten de auto bij station Susteren neer en hadden geluk; de trein bleek binnen enkele minuten te komen. Dus snel inchecken en daar kwam de trein al aan…

Na een paar minuten waren we in Sittard. Even een klein stukje door de stad, om op de route te komen. Na zo’n 4km gaan we de grens over en lopen al gauw door het Duitse plaatsje Millen. Als we het dorpje uitlopen, lopen we precies over de grens richting Isenbruch en later richting Schalbruch.

Het is behoorlijk koud, dus we eten ons brood tijdens het lopen op. We zien het nu niet zitten om in deze kou stil te zitten. Maar met 10km lopen, is een rust ook niet echt nodig.

Na Schalbruch zijn we al weer gauw in Nederland en komen we bij het Smalste stukje van Nederland uit. Het oogt niet bijzonder, maar het is zeker wel leuk om te weten dat je daar op het smalste stukje van Nederland loopt. Niet veel later gaan we van de route af, om naar station Susteren te lopen. Wat hebben we – ondanks de kou – weer heerlijk gewandeld. En het blijft extra leuk om tijdens het Pieterpad ook zo nu en dan door Duitsland te lopen!