Ons mooie voedselboek (recensie)

P1180067Van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes. Welke reis legt een banaan af naar jouw fruitschaal? Hoe wordt van melk yoghurt gemaakt? En waarom is volkorenbrood zo gezond? De antwoorden vind je in ‘Ons Mooie Voedselboek’. Een informatief en creatief kinderboek over voedsel. Boordevol interessante weetjes over ons dagelijks eten en leuke doe-dingen zoals bakken, kweken en koken…

Recensie
Wat is dit een ontzettend goed boek! Mooie prenten, prachtige vormgeving, duidelijke informatie en leuke opdrachten om zelf te doen, quizzen, mopjes en nog veel meer.
Dit boek is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook erg leuk voor ouders/volwassen. Op een leuke en duidelijke manier wordt uitleg gegeven over allerlei voedsel zoals: ‘Van graan tot volkorenboterham’ en ‘Van gras tot melk (en mest)’.
Na het lezen van dit boek weet je van alles over hoe voedsel tot stand komt.

Ook erg leuk zijn de ‘bezoekadressen’ die achter in het boek vermeld staan. Hier staan leuke bezienswaardigheden vermeld zoals: Het Zuiderzeemuseum, Het Pieperpad met de fiets (van Friesland tot Zeeland, waarbij je langs biologische aardappelboeren komt) en het Bakkerijmuseum in Hattem.

voedselboekZodra je dit boek doorbladert, zul je al vrijwel direct beginnen met lezen. Dit boek is meer dan compleet. En het leuke is dat niet alleen kinderen dingen uit dit boek zullen leren, maar dat ook menig ouder er nog wat van zal opsteken! Echt een top-boek!!!
Ons mooie voedselboek
Lisette de Jong, Ria de Jong, Jenny Lindhout
Informatief, hardcover, 48 pagina’s, Uitgeverij KNNV