Luchtpiraten (recensie)

Zoya Delarose wordt door luchtpiraten ‘gestolen’ uit het weeshuis waar ze woont. Tussen de wolken aan boord van het luchtschip The Dragonfly ontdekt Zoya een wereld van meteorietstormen, zwaardgevechten, nachtelijke overvallen, drijvende eilanden en de lang verloren schat waar iedereen op uit is. Met een levensgevaarlijke vijand op de loer vindt Zoya de kracht om haar angsten onder ogen te zien en vindt ze letterlijk de sleutel van haar lot.

Recensie
De voorkant van dit boek trekt direct de aandacht van onze zoon. Een stoere cover en een boeiende titel! Het verbaasde me dan ook niet dat hij diezelfde avond in dit boek begon te lezen.

Zoya is een weesmeisje. Haar enige en dierbaarste bezit is een medaillon, die haar geluk brengt. Op een dag blijkt dat meneer Whycherley, van het weeshuis  ineens dood te zijn en zijn er mannen op zoek naar Zoya… Niet veel later wordt Zoya ontvoerd en meegenomen in een luchtschip! Daar krijgt ze te horen hoe ze terecht is gekomen in het weeshuis.Het is duidelijk dat ze het luchtschip niet kan verlaten en zal moeten leven tussen de luchtpiraten…

Er wordt o.a. op zoek gegaan naar de grote schat: het Algrond-kristal en bergen goud. Dé schat die Zoya’s vader destijds ook wilde vinden, om aan de armen te geven. Maar zodra ze deze schat vinden, zijn er direct kapers op de kust… Zullen ze veilig weg kunnen komen? En zal Zoya ooit weer terug keren naar het land?

Dit boek is spannend van het begin tot het einde. Dit boek zal denk ik vooral jongens (en stoere meiden) aanspreken. Zodra je begint met lezen, beland je al gauw in een wereld vol piraten… Actie, spanning en avontuur…dit boek zit er vol mee! En is dan ook zeker een aanrader voor alle jonge ‘piraten’!
Luchtpiraten – Dan Walker
Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Bestel dit boek hier bij Bol.com