Lotta en de Slodderkip (recensie)

P1180069Wat een rommeltje! Lotta en haar vriendjes snappen er niets van. Een bal tussen de bloemen en een trommel in het gras. Ze vinden ook een kippenlaarsje, een krijtbord en knikkers op de grond! Waar komt dat allemaal vandaan?

Recensie
Een prachtig en herkenbaar verhaal over een Slodderkip die heel veel speelgoed kwijt is. Ze snapt er niks van, zelfs haar knuffel is weg. De Slodderkip is bang dat haar knuffel is weggelopen omdat ze teveel rommel maakt. Gelukkig weten Lotta en haar kuikentjes hoe ze de Slodderkip kunnen helpen…

Eigenlijk zijn alle boeken van Lotta ontzettend leuk en dus ook dit boek. In dit verhaal wordt duidelijk dat als je opruimt, je ook je spullen kunt vinden en je dan niet van alles kwijt bent. Toen ik dit boek voorlas aan een sloddervosje (van bijna 3 jaar) waar ik wel eens op pas, moest diegene hard lachen om de Slodderkip. Toen ik vervolgens de kamer rond keek en zei “Hmmm, volgens mij lijk jij ook wel een beetje op de slodderkip…”, was het even stil, waarna diegene zei: “Nee joh! Mijn knuffel is hier in mijn handen!!!”

lottaJonge kinderen snappen de boodschap dus misschien niet altijd, maar je kunt er natuurlijk altijd nog wat uitleg bij geven. Ook al komt de boodschap misschien niet direct aan, dit boek is wederom ontzettend leuk om (voor) te lezen!
Lotta en de Slodderkip – Diane Put & Rik de Wulf
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Uitgeverij Clavis