Hee Kleintje – Oppas- en crècheboek(recensie)


Dit ‘Oppas- en crècheboek’ is een superhandig ding. Je staat nooit meer voor een
verrassing: je weet precies wat je kindje overdag op de crèche of bij de oppas heeft
gedaan, gegeten, gedronken en hoelang hij of zij heeft geslapen. Er is ook volop ruimte om de leuke dingen op te schrijven en in te plakken. Zo vormt dit boek ook een leuk aandenken aan de jongste jaren van je kindje.

Recensie
Gaat jouw kindje naar de oppas en/of crèche, dan is dit boekje superleuk én handig (mits de oppas of leidster de moeite neemt om er elke keer iets in te schrijven). Er van uitgaande dat de oppas en/of leidster keurig elke keer alles invult, ben  je na een dag werken, toch op de hoogte van wat jouw kleintje die dag heeft gegeten, hoe zijn/haar humeur was en wat hij/zij die dag heeft gedaan. Bij elke dag is er tevens ruimte  voor bijzonderheden.

Leuk om te weten dat voorin het boekje ingevuld kan worden, wie de oppas/crèche, met tevens ruimte voor een foto. Superleuk voor later!

Zelf ben ik altijd thuis bij de kinderen geweest, dus heb zelf geen ervaring met zulke boekjes. Wel hoor ik wisselende verhalen over het invullen van zulke boekjes (of schriftjes) door de crèche. De één heeft een schriftje die over en weer gaat, terwijl ik ook verhalen hoor dat de crèche geen tijd heeft om zulke dingen op te schrijven. Ik denk dus dat je net het geluk moet hebben dat jouw crèche er wel de tijd voor neemt om de dingen van die dag op te schrijven.
Hoe dan ook; als alles wordt ingevuld, heb je niet alleen op het moment zelf er plezier van, maar ook nog jaren later, als je dit boekje terug leest!
Oppas- en crècheboek – Uitgeverij BBNC