Galgje – Los jij alle 125 puzzels op?(recensie)

Iedereen heeft dit spelletje weleens gespeeld: Galgje! Speel je dit frustrerende spelletje liever in je eentje, of kun je geen vrijwilligers meer vinden, speel dan nu tegen de sterkste tegenstander ooit: dit boek. Voor ieder woord krijg je 11 pogingen om letters te raden. Heb je daar niet genoeg aan, dan hang je! Voor iedere letter die je kiest, kras je het vakje open en zie je onder de kraslaag of het woord die letter bevat en – zo ja – op welke plaats. We hebben de lastigste galgje-woorden vast voor je uitgezocht, succes!

(voorbeeld van Galgje deel 1)

Recensie
Deel 2 van Galgje, hét puzzelboekje voor alle puzzelfanaten. Kras één voor één een letter open, van wat jij denkt dat die wel eens in het woord kan zitten. Kras je een kruis open? Zet dan een streep in het plaatje van galgje. Je hebt 11 pogingen om het woord te raden.
Kras je een vakje open met een letter? Dan zie je gelijk op welke plaats(en) je die letter kunt invullen.
Hier in huis was dit boekje gelijk favoriet. Het eerste deel was al lang uit en dus was dit tweede deel meer dan welkom. Enthousiast zijn we inmiddels aan dit puzzelboekje begonnen. Soms raden we het woord aardig snel, maar andere keren hebben we het woord na 11 pogingen nog niet… In dat laatste geval hebben we dan wel verloren, maar gaan we alsnog door met letters open krassen, totdat we het woord hebben.
Een superleuk puzzelboekje voor alle puzzel-liefhebbers!
Galgje 2 – Uitgeverij BBNC