Efteling Bosrijk – deel 1 (recensie)

12,5 jaar getrouwd, wat we wilden vieren met een lang weekend in Efteling Bosrijk. De kinderen wisten van niets, die hebben we het pas op de dag zelf verteld, dat we een weekendje naar de Efteling gingen…

Bijzonder verlof
De kids wisten het al lang: als papa en mama 12,5 jaar getrouwd zijn, hebben wij een extra dag vrij van school. Iets wat natuurlijk wel héél erg cool is! Maar de pret werd nog groter, toen ze – op het laatste moment – hoorden dat we naar de Efteling zouden gaan én daar 3 nachtjes zouden blijven slapen.

Boeking en factuur ineens hoger
We hadden al ruim van te voren geboekt, omdat er een leuke aanbieding was van 3 nachten slapen, 2 betalen. Alles was duidelijk aangegeven en je kon desgewenst – tegen betaling – ook nog een huisje kiezen.
Voor half december moesten we alles betaald hebben en dat hadden we dan natuurlijk ook gedaan. Echter zag ik in januari ineens dat er nog een open bedrag stond van 0,24ct. Dat was wel heel vreemd, want we hadden de factuur volledig betaald. Bij navraag, gaf de Efteling aan dat per januari de toeristenbelasting omhoog was gegaan en dat we daarom nog 0,24ct moesten bijbetalen.
Die 0.24ct meer is niet erg, maar wel dat een (reeds voldane) factuur, ineens zomaar verhoogd wordt. Ik heb dat nog nooit ergens meegemaakt, dat ze zomaar een (betaalde) factuur verhogen, omdat de toeristenbelasting is verhoogd. Als vakantiepark zijnde, neem je die paar centen voor eigen rekening. Wel zo klantvriendelijk!

Sprookjesachtige mail
Een week van tevoren, kregen we elke dag een mail van de Efteling. Al deze mails waren welkom, maar de allereerste mail van ‘Nog 7 nachtjes slapen…’, was echt supergaaf! In een persoonlijk filmpje van ‘Klaas Vaak’ (waarin onze namen, het geboekte huisje en het aantal nachten werden vermeld), kwamen we al helemaal in vakantiestemming. Dit filmpje hebben we de kinderen pas op de ochtend van vertrek laten zien….en dat was een grote verrassing!

Reisbescheiden
We kregen vooraf alle papieren, de tickets en de sleutel al thuis gestuurd. Hierdoor hoefden we niet meer in te checken, want dat werd automatisch gedaan, zodra de sleutel en/of tickets werden gescand. Superhandig!
Aankomst
Bij aankomst werden we bij de parkeerplaats hartelijk ontvangen en werd alles uitgelegd (hoe het systeem werkte en hoe we naar de Efteling moesten lopen).
Toen was het de auto parkeren en op naar de Efteling…

Volgende week in deel 2, het vakantiepark Efteling Bosrijk