De kleine engel die geluk bracht (recensie)

Na schooltijd loopt Roos met haar zelfgemaakte kerststukje naar huis. Als ze langs de kleine huisjes bij de haven loopt, ziet ze hoe een oude man aan het sneeuwruimen is. Roos heeft de man al vaker gezien. Hij heeft een bruinverbrand gezicht vol rimpels en hij kijkt vaak een beetje verdrietig. Roos vindt dat heel erg. Ze besluit om haar kerststukje aan de man te geven. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Recensie
Het is bijna kerst en Roos heeft een prachtig kerststukje gemaakt op school. Als ze naar huis loopt en een oude verdrietige man ziet, besluit ze om hem dat kerststukje te geven. En dat is het begin van een nieuwe warme vriendschap..

Een prachtig warm verhaal, dat laat zien hoeveel een klein gebaar kan betekenen voor iemand anders. De oude man bloeit helemaal op, doordat Roos een kerststukje aan hem geeft. Heerlijk om voor te lezen tijdens de donkere wintermaanden, maar ook zeker een verhaal waar iedereen wat van kan leren: kijk om je heen en geef een klein gebaar aan wie het kan gebruiken. Want daar wordt iedereen van!
De kleine engel die geluk bracht  – Marianne Busser & Ron Schröder
Prentenboek, hardcover, Uitgeverij Van Holkema & Warendorf