Buitenrit door de bossen! (recensie)

DSC04018Al meer dan 20 jaar is Stal te Bokkel gevestigd in de bossen aan de rand van de Veluwe. Naast het verzorgen van rijlessen voor jong en oud, verhuren zij paarden voor buitenritten. Tevens zijn zij een pensionstal en fokkerij.

Recensie
Een weekendje weg op de Veluwe… er even heerlijk tussen uit. Om het weekendje helemaal compleet te maken, leek een buitenrit voor de kinderen ons heel erg leuk. Na gebeld te hebben met Stal te Bokkel, bleek dat de pony’s de hele winter niet buiten hadden gereden en het dus de eerste keer weer buiten zou zijn voor de pony’s. Extra feest dus voor de kinderen om te horen dat ze toch een buitenrit mochten maken met begeleiding bij elke pony!

DSC03986Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen en mochten de kinderen meehelpen om één van de pony’s te borstelen en op te zadelen. Het begon net te regenen, toen ze klaar waren met opzadelen. Dus gingen ze eerst tien minuutjes in de binnenbak rijden om vervolgens (toen de regen was opgehouden) de bossen in te gaan. En wat was dit genieten voor zowel de kinderen als voor ons ouders!

DSC03956Extra leuk voor onze dochter was dat ze met rijles al eens heeft moeten oefenen om te bukken voor (onzichtbare) laaghangende takken en dat ze dit nou in de praktijk kon brengen! Kon ze gelijk zien waarom ze zulke dingen met paardrijlessen leert. Net zoals hoe je moet zitten als je een heuvel(tje) op en af gaat.
De route ging over smalle paadjes, lichte heuveltjes en zelfs over het spoor van de stoomtrein. Dachten wij dat de kinderen alleen stapvoets zouden rijden, bleek dat ze ook een stukje mochten draven! Helemaal geweldig dus! Ook de twee oudsten die geen paardrijervaring hebben vonden dit geweldig om te doen!
DSC03947De buitenrit had van de kinderen nog wel véél langer mogen duren,zo leuk vonden ze het. Mochten we nog eens in de buurt komen, dan gaan we dit vast en zeker nog eens doen!
Bij deze wil ik Stal te Bokkel dan ook hartelijk danken voor hun gastvrijheid! De kinderen hadden deze buitenrit niet willen missen!